tower-bridge-by-night-londentower-bridge-londenlondenlondon-by-night-londenlondenlondenlondon-eye-londenlonden-london-eye

Buckingham Palace aflossen van de wacht

Elke ochtend tegen half 12 is het een drukte van belang voor de hekken van Buckingham Palace, het koninklijk paleis in Londen. Een menigte toeristen verdringt zich om getuige te zijn van de 'Changing of the Guards', een eeuwenoude traditie. De ceremonie van het aflossen van de wacht wordt voorafgegaan door een parade van een van de vijf garderegimenten. Dit schouwspel moet je gezien hebben tijdens je stedentrip naar Londen en duurt ongeveer 45 minuten. Kom wel op tijd want van de derde of vierde rij zie je een stuk minder!

Londen_wisselen_wacht_1.jpg
Tip: beleef de wisseling van de wacht vanaf de beste plaats en boek een ticket van te voren online!

Boek hier een ticket voor de wiseeling van de wacht

Ook leuk om te doen:
bezoek aan de koninklijke stallen, the Royal Mews. Paarden zul je hier niet aantreffen maar wel bussen en auto's gebruikt door de koninklijke familie. Aansluitend beleef je het wisselen van de wacht op de voorste rij!

Boek hier bezoek aan de Royal Mews en Changing the Guard

Wellington Barracks
Wanneer in de verte Big Ben half elf slaat, zet een kleurrijke stoet vanuit Wellington Barracks, de kazerne achter St James's Park, zich in beweging en marcheert naar Buckingham Palace. Voorop loopt het muziekkorps van het garderegiment dat op die dag de wacht zal aflossen. Daarna volgen de soldaten van dit regiment. Ze marcheren langzaam en statig op de tonen van hun eigen regimentsmars. Achter het paleishek aangekomen, exerceren en marcheren zij een half uur lang terwijl er verschillende marsen gespeeld worden.

Londen_wisselen_wacht_2.jpgHorse Guard Parade
Tegelijkertijd is er een ander schouwspel aan de gang. En van de twee regimenten te paard van de Household Cavalry, de lijfwachten van de koningin, wordt afgelost tijdens de Horse Guards Parade in Whitehall. Zij rijden over de Mall naar Buckingham Palace om via Constitution Hill terug te keren naar de kazerne. Het wisselen van de wacht bij Horse Guards Parade is dagelijks om 11.00 uur en op zondag om 10.00 uur.

Changing of the Guard
Het wisselen van de wacht vindt om 11.30 plaats op het voorplein. Maar achter de hekken van Buckingham Palace vindt de eigenlijke aflossing van de wacht plaats. Tijdens deze ceremonie overhandigt de kapitein van de oude wacht de sleutels van Buckingham Palace aan de kapitein van de nieuwe wacht. De oude wacht marcheert daarna naar St James's Palace. Van mei tot en met juli is de ceremonie dagelijks en in augustus om de dag op oneven dagen. De data kunnen gewijzigd worden, kijk daarom voor de juiste dag en tijd op de website van changing-guard.com

Tip van de redactie van Londen-Nu:
Het is bijna ondoenlijk om op n dag zowel de aflossing van de wacht van de Household Cavalry n voor Buckingham Palace bij te wonen. Wanneer je tijd beperkt is, kies dan het wisselen van de wacht voor Buckingham Palace.

Let op! Bij harde regen of storm wordt de aflossing van de wacht afgelast.

Openbaar vervoer
Dichtsbijzijnde ondergrondse stations zijn St James's Park, Victoria en Green Park

Handige app
Koop via iTunes de Changing the Guards at Buckingham Palace app met handige interactieve kaart en heel veel leuke wetenswaardigheden.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.