londenlonden-london-eyetower-bridge-by-night-londentower-bridge-londenlondenlondon-eye-londenlondenlondon-by-night-londen

Pub Talk

Naar de pub ga je om bier te drinken, mensen te ontmoeten, te praten en misschien om mee te doen aan een pubquiz of dartwedstrijd. In Londen vind je op vrijwel elke hoek een pub. Britten zelf gaan meestal naar de pub in de buurt waar ze wonen. Hier een paar uitdrukkingen die je in de pub kunt gebruiken.

In de pub drink je natuurlijk bier. Maar Engels bier is wel even anders dan het bier dat je gewend bent. Het wordt meestal lauw geserveerd en zonder schuimkraag. Wat moet je nu bestellen Lager of Ale, Bitter of Stout?

Ga naar The Ten Bells wanneer je een biertje wil drinken in een typisch Engelse pub. The Ten Bells heeft een luguber extraatje: dit was de pub in Whitechapel waar de seriemoordenaar Jack the Ripper zijn slachtoffers ronselde. In de negentiende eeuw was deze wijk sinister en gevaarlijk. Hoewel Jack the Ripper nooit is gevonden, kun je rustig naar deze pub gaan want de buurt is nu hip en trendy. Alle sporen uit het verleden zijn gewist.

Pub Talk


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen