londenlondenlondon-by-night-londentower-bridge-londentower-bridge-by-night-londenlonden-london-eyelondenlondon-eye-londen

Covent Garden

Wanneer je van shoppen houdt, moet je zeker dwalen door de straten in deze kleine wijk in Londen. Covent Garden is de hotspot van Londen voor wat betreft winkels en boetiekjes. Van Chanel tot Dior en van Burberry tot Apple, fashionista's hebben hier de tijd van hun leven. Het hoogtepunt in deze wijk is Covent Garden Market met talloze winkels, kraampjes, eettentjes, pubs en veel straattheater. 

Londen_covent_garden_2.jpg
Shoppen in Covent Garden

Covent Garden heeft het allemaal! Een markt met stijlvolle kraampjes vol ambachtelijke handwerkjes, handgemaakte juwelen, kunstwerken, boeken en heel veel andere cadeautjes voor jezelf of het thuisfront. Het nadeel is dat je hier niet alleen bent, want drommen toeristen hebben hun weg naar Covent Garden gevonden. In de omliggende straten vind je nog meer winkelplezier! Floral Street voor fashionliefhebbers en Earlham Street is het mekka voor surfers en skaters. Neals Yard, een piepklein plein, heeft nog meer leuke winkeltjes en ook veel gezellige eettentjes.

Muziek en theater in Covent Garden
Theaterliefhebbers hebben in Covent Garden een keuze uit heel veel theaters om aan hun trekken te komen. Het aanbod gaat van klassieke concerten, West End-musicals, comedies tot ander podium-entertainment. Opera- en ballet-liefhebbers gaan naar The Royal Opera House. Ook op straat wordt er aan theater gedaan in de North Hall, West Piazza en South Hall Courtyard van Covent Garden Market. Kijk even naar de ananassen die de bovenkant van de straatlampen in Covent Garden Market sieren. Zij verwijzen naar de fruit- en groenteveiling die hier in het verleden werd gehouden.

Londen_Covent_Garden

Bezienswaardigheden in Covent Garden
Bezoek het London Transport Museum, de National Gallery of ga shoppen en ontdek de verschillende designerboetieken in steegjes of andere shopping-aangelegenheden zoals in Seven Dials. Op vrijwel iedere straathoek in Covent Garden wijk vind je knusse café's met terrasjes.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen