www.londen-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
londentower-bridge-londenlondenlonden

Recept Cottage Pie

Cottage pie is een traditioneel gerecht. Deze ovenschotel is heel gemakkelijk te bereiden en wordt altijd lekker gevonden, door jong en oud. Cottage pie bestaat uit een laag rundergehakt, dan een laag groente en dan afgedekt met aardappelpuree. Even in de oven voor een lekker korstje en klaar is Kees!

Cottage pie is een klassieker in Groot-BrittanniŽ †en staat op het menu in vrijwel iedere pub in Londen. Oorspronkelijk werd dit gerecht gemaakt van restjes die over waren van de 'Sunday Roast'. De restjes van de 'roast beef' gingen door de gehaktmolen en werden verwerkt tot cottage pie dat meestal op dinsdag werd gegeten. Op maandag werden koude plakken vlees van de Sunday roast afgesneden en wat overbleef verscheen op dinsdag als cottage pie.

Dit recept is voor vier personen Je hoeft geen 'Sunday Roast' te hebben om cottage pie te maken. Het kan gewoon met rundergehakt. In het oorspronkelijke gerecht werd in plaats van olijfolie rundvet gebruikt.

IngrediŽnten:†
- 500 gr rundergehakt
- 500 gr bloemig kokende aardappelen
- 2 wortelen
- 2 uien
- 250 gr diepvries erwten
- 150 ml runderbouillon
- 75 ml melk
- 50 gr geraspte cheddar
- 1 eetlepel bloem
- boter
- olijfolie
- nootmuskaat†
- peper
- zout †

Londen_shepherds-pie.jpg

Bereiding:
1) Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.†
2)†Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en hak de uien. Roerbak de uien en het gehakt in olijfolie. Voeg er de wortelen aan toe en bak even mee. Bestrooi met de bloem en roer goed. Blus met de bouillon. Roer er de erwten door en kruid met peper en zout.
3)†Verwarm de oven voor op 200įC. Pureer de aardappelen met de melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4)†Vet een ovenschaal in met boter. Doe er het gehaktmengsel in. Verdeel er de puree over en bestrooi met de cheddar. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen