london-eye-londenlondon-by-night-londentower-bridge-by-night-londenlondenlondenlonden-london-eyelondentower-bridge-londen

Panorama tour in avondlicht

Er is zoveel te zien in Londen maar waar moet je nou beginnen? Maak het jezelf makkelijk en bekijk de hoogtepunten van Londen met een panorama bustour. Je ziet de belangrijkste highlights van Londen lekker op je gemak zonder ook maar een stap te hoeven verzetten. Dit is een echte aanrader voor de eerste dag van je stedentrip naar Londen. De hoogtepunten van deze sightseeing tour zijn:†Royal Albert Hall, Natural History Museum, Harrods, Houses of Parliament, London Eye, St Paul's Cathedral en Tower Bridge.

Londen_Houses.of.parliament

LET OP: DEZE TOUR IS NIET MEER BESCHIKBAAR!

Een goed alternatief is de hop-on hop-off bus. Boek hier:

Hop on hop off langs iconische bezienswaardigheden

Begin je stedentrip naar Londen met een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.Het leuke van deze tour is dat je 's avonds door de stad rijdt en kunt genieten van alle verlichte gebouwen. Wanneer je deze tour in de Kerstperiode doet, is het nog leuker. Londen is beroemd om de prachtige kertsversieringen. Tijdens deze panorama tour krijg je een goede indruk van wat Londen te bieden heeft. De volgende dagen ga je de highlights die je het mooist of interessants vond te voet bezoeken.†

Vertrekpunt en tijd
Je kunt opstappen bij het Victoria & Albert Museum in Kensington, Westminster Bridge en Haymarket. Let op dat je niet op de hop-on hop-off stapt want dat is een ander bedrijf.

Vertrektijden van april-september is om 19.30, 20.00, 20.30, 21.15 en 21.45 uur. Vertrektijden van oktober-maart is om 19.30 en 21.20 uur.†Op je e-ticket staan alle details. De tour begint en eindigt bij Green Park.

Londen_RoyalAlbertHall

Hoogtepunten

Royal Albert Hall
Deze concertzaal is wereldberoemd en vernoemd naar Albert de prins-gemaal van Koningin Victoria. Het is een markant gebouw in de vorm van een klassiek amfitheater. Ieder jaar worden hier de Proms gehouden, een reeks zomerconcerten. De last night of the Proms is indrukwekkend om bij te wonen. Iedereen houdt elkaars hand vast en zingt gezamenlijk Auld Lang Syne, een gedicht geschreven door de Schotse dichter Robert Burns. Auld lang syne betekent vervlogen tijden.

Natural History Museum
Het Natural History Museum in Londen is een indrukwekkend gebouw. Kijk goed naar de voorgevel die versierd is met fossielen, planten en insekten. Het hoogtepunt van de collectie is het gigantische skelet van een blauwe walvis. Een bezoekje aan dit museum is zeer de moeite waard.

Warenhuis Harrods
De buitenkant is indrukwekkend, de binnenkant nog veel meer. Harrods is chic shoppen, luxe ten top en alles in stijl. Wanneer je door Harrods loopt kun je je met recht afvragen of je in een winkel bent of in een museum. Hier moet je geweest zijn!

Houses of Parliament
Het Britse parlement zetelt in het Palace of Westminstre dat beter bekend staat als Houses of Parliament. De blikvanger van dit enorme complex is de Big Ben.

London Eye
London Eye is moeilijk te missen. Dit 135-meter hoge reuzenrad staat naast de Thames en biedt een spectaculair uitzicht over Londen. Klik hier voor fast lane of standaard tickets want tickets moeten van te voren worden besteld.

St Paul's Cathedral
De koepel van St Paul's Cathedral bepaalt de skyline van Londen en van hier is het uitzicht over de stad prachtig. De grote attractie is de 'whispering gallery' fluister een boodschap en je gesprekspartner die aan de overkant staat, hoort je feilloos. Koop je ticket voor de St Paul's online en ontloop de lange wachtrij.†

Tower Bridge
Tower Bridge is het gezicht van Londen en ook al heb je deze brug duizend keer op foto's gezien, in het echt is en blijft hij indrukwekkend. Bezoek de Tower Bridge Exhibition: dan beklim je o.a noordelijke toren, je loopt over de met glazen panelen afgeschermde loopbrug naar zuidelijke toren, dan daal je weer af tot straatniveau. Handig om van te voren te boeken want dan hoef je niet in de rij te staan.

Londen_Tower_Bridge

Royal Albert Hall, Natural History Museum, Harrods, Houses of Parliament, London Eye, St Paul's Cathedral en Tower Bridge zijn slechts enkele hoogtepunten die je ziet tijdens Londen Panorama Tour in avondlicht.

Foto's Morwen en Colin† @wiki commons

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.