londenlonden-london-eyelondentower-bridge-by-night-londenlondenlondon-eye-londenlondon-by-night-londentower-bridge-londen

The Knights Templar Wetherspoon

De Wetherspoon pubs in Londen zijn een waar instituut. Vrijwel iedere Londenaar heeft ooit een bezoekje gebracht aan n van de ruim 900 Wetherspoonpubs die het Verenigd Koninkrijk telt. Bezoek zeker The Knights Templar in het centrum van Londen; de indrukwekkendste en grootste pub van deze keten met een gedetailleerd en authentiek interieur, alles met goud verguld.

Londen_The_Knights_Templar04.jpg
Pubgevoel
Heb je geen tijd om alle Wetherspoon pubs in Londen te bezoeken, ga dan zeker naar The Knights Templar. Je komt hier voor de ambience, voor de gezelligheid, voor het pubgevoel en natuurlijk voor het bier. Twaalf soorten bier uit de tap en twee smaken cider zetten je voor een moeilijke keus.

Authentiek interieur
De bar heeft hoge plafonds en sierlijke decorative authentieke elementen. Een lange, enigszins gebogen houten bar met glimmend koperen voetsteunen loopt langs de lengte van de muur. Her en der zijn meerdere gezellige zitjes. Op entresol niveau zijn drie met elkaar verbonden vertrekken. En hiervan is tot 20.00 uur gereserveerd voor families. Grote TV-schermen evenals WiFi ontbreken niet.

Londen_The_Knights_Templar_2.jpg
Brunch
Wetherspoons is 'the place'to be' op zaterdag en iedere andere dag behalve zondag voor de brunch met typisch Britse gerechten; steak, chips and eggs of wat dacht je van worstjes, bacon, witte bonen in tomatensaus en chips een meer Engelse lunch bestaat niet! Of neem gewoon een burger bacon, cheddarkaas en BBQ saus in een lekker broodje.

Tempeliers
De pub is vernoemd naar de orde van de Tempeliers, een christelijke ridderorde die ten tijde van de kruistochten als klein onderdeel van de kruisvaarderslegers een Heilige Oorlog tegen de moslims voerde in het Heilige Land. De Tempeliers bezaten landerijen op de plaats van Chancery Lane. Wetherspoon verbouwde een voormalig bankgebouw tot pub. Boven de ingang is een inscriptie die verwijst naar de vroegere bestemming van het gebouw: Union Bank of London.

Adres
The Knights Templar
95, Chancery Lane
Londen WC2

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 08.00-23.00 uur
Zaterdag 11.00-18.30 uur
Zondag gesloten.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.