london-by-night-londentower-bridge-londenlondenlondenlondon-eye-londenlondenlonden-london-eyetower-bridge-by-night-londen

Belgische kost

Vaak genoeg fish 'n chips gegeten in Londen? Stap dan over op mosselen en friet volgend Vlaams recept bereid. Ga naar Belgo Centraal: een klein stukje BelgiŽ midden in Londen. Met een Belgisch biertje erbij smaakt dit uitstekend! Behalve mosselen serveert Belgo Centraal ook typisch Belgische gerechten zoals stoemp en gehaktballetjes.

Londen_belgo_central_1.jpg
Vlaamse mosselen uit BelgiŽ

Vlaamse mosselen eten in BelgiŽ is lekker. Vlaamse mossels eten in Londen is nog lekkerder vooral wanneer je naar Belgo Centraal vlakbij Covent Garden gaat. Hoewel de mosselen van de Shetland eilanden komen, zijn ze op Vlaamse manier bereid en worden geserveerd met Vlaamse friet, brood of gemengde salade. Kies uit verschilldende bereidingswijzen; met knoflook, ui en in witte wijn gegaard of, ook heel lekker, gekookt met salie, thijm, rosemarijn en knoflook. Heel apart en behoorlijk scherp zijn mosselen op zijn Koreaans.

Stoemp uit BelgiŽ
Stoemp wordt bij bijna alle niet-mosselgerechten geserveerd. Luikse gehaktballetjes met rode kool en appeltjes zijn om je vingers bij af te likken. Vlaamse karbonade of een gegrilde halve kip met stoemp is een gezond stevig maal. Heel lekker is eendenkroket met bierchutney, dat is een culinair alternatief voor kalfskroketten! Laat een plekje open voor het toetje: Belgische wafels met een bolletje bio-ijs of overheerlijke Belgische bonbons.

Londen_belgo_central_2.jpg
Bier uit BelgiŽ
Belgo is een waar paradijs voor liefhebbers van bier die van een culinair avontuurtje houden; delerium van de tap, goud van kleur met warme zoete nasmaak., of fruli, Belgisch fruitbier, barstenvol zoete aardbeien. Of de fles Trappist: sterk en vol hop-aroma of Westmaal dubbel met een enigzsins bittere nasmaak. Belgischer kan het niet! Een hapje en een drankje in Belgo Centraal is een culinaire uitstapje naar de Belgische keuken.

Adres
Belgo Centraal
50 Earlham Street
Londen

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 12.00-23.00 uur
Zaterdag 12.00-23.30 uur
Zondag 12.00-10.30 uur

Foto's belgo.com

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.