london-by-night-londenlondenlondenlonden-london-eyelondentower-bridge-londentower-bridge-by-night-londenlondon-eye-londen

Columbia Road: pubs, shopping en bloemenmarkt

Elke zondag van 08.00-15.00 uur verandert Columbia Road in Londen in een levendige bloemenmarkt. Tientallen handelaars zetten hun kraampjes vol kleurrijke bloemen en planten langs de straat. Columbia Road ligt in de trendy wijk Shoreditch, beroemd om de hippe sfeer en indrukwekkende street art. Breng, na een bezoek aan de bloemenmarkt een bezoekje aan aan enkele van de nabijgelegen antiekwinkels, designergalerijen en traditionele pubs.

Londen_columbia_road_bloemenmarkt.jpg

HOOGTEPUNTEN VAN DE BLOEMENMARKT
Elke zondag vind je hier een overvloed aan
* Snijbloemen
* Potplanten
* Bollen, waaronder narcissen, tulpen, boshyacinten, lelies en irissen
* Kruiden, waaronder rozemarijn, salie, dille, basilicum, koriander en tijm

Londen_columbia_road_flowermarket.jpg

COLUMBIA ROAD: WINKELS EN PUBS
Aan beide zijden van Columbia Road zijn winkels, pubs  en cafés. Je vindt er van alles, van antiekwinkels tot fashion boetieks en van kunstgalerieën tot traditionele pubs en cafes. Nog meer leuke winkeltjes en pubs in de nabijgelegen Ezra Sreet.

Artisans & Adventurers, Columbia Road 146
Een boetiekwinkel met duurzame designerproducten met de nadruk op huishoudartikelen en sieraden. De sieraden zijn eigen ontwerp en veelal gemaakt van ethnische producten die de eigenaars meebrachten van (verre) reizen. Artisans & Adventurers heeft ook een luxe dierenafdeling, waar de hipster-hondenelite van Shoreditch graag komt inslaan. Designer halsbanden en riemen voor katten en honden en ook biologisch honden- en kattenvoer.

Nelly Duff, Columbia Road 156
Nelly Duff is een hedendaagse kunstgalerie die samenwerkt met Ben Eine, The Toaster en anderen, met exposities van  internationale straatkunst en kunstenaars. De naam van de galerie is ontleend aan het Cockney-rijmende jargon voor 'leven' – Nelly Duff staat voor puff (puffen) en dat betekent leven.

Play Vinyl, Ezra Street 14
Alles wat met vinyl te maken heeft van gerestaureerde platenspelers tot bijpassende historische luidsprekers en vinyl gammofoonplaten. Ook gespecialiseerd in jukeboxen.

Jones’s Diary Cafe, Ezra Street 23
Een zuivelbedrijf omgebouwd tot een nostalgisch cafe van het het type waar vroeger arbeiders en vrachtwagenchauffeurs kwamen schaften. Nu komen er taxichauffeurs en kantoorpersoneel uit de buurt om snel en smakelijk te eten. Er zijn maar negen tafeltjes en dus snel vol. Hier kom je voor een bacon en egg sandwich en lunch opties.

The Royal Oak, Columbia Road 73
Klassieke Engelse pub met details uit de jaren 1920. Het interieur is geliefd bij film en TV-serie makers (o.a. de sitcom Goodnight Sweetheart uit de jaren 90). Buurtbewoners pakken een pint met pub grub en 's zondags doen ze zich tegoed aan de beste Sunday Roast in Shoreditch.


Londen_columbia_road_pub_royal_oak.jpg

SHOREDITCH VERKENNEN
Vanaf de bloemenmarkt op Columbia Road in de East End is het gemakkelijk om de wijk Shoreditch te verkennen.

Begin op  Hoxton Square met veel restaurants en cafés. Loop door de smalle straatjes richting Shoreditch High Street via BoxPark richting Brick Lane.

Boxpark is een pop-up winkelcentrum en bestaat uit omgebouwde zeecontainers waar lokale ontwerpers fashion verkopen en ook zijn er veel street food tentjes.

Aan het einde van BoxPark is Brick Lane, een van de kleurrijkste straten van Londen. Op zondag vind je veel kraampjes waar je allerlei hebbedingen kunt kopen, van tweedehands kleding tot sieraden en geschenken. Aan het einde van Brick Lane is Spitalfields Market, een van de populairste markten voor antiek en vintage in Londen.

LOCATIE
Columbia Road Flower Market is in Oost-Londen, vlakbij Brick Lane en Spitalfields. De markt ligt op vijf minuten lopen van de metrostations Hoxton en Shoreditch High Street aan de East London line, en een kwartiertje lopen van metrostation Old Street aan de Northern line.

Lees verder:
Spitalfields Market voor vintage koopjes jagers
Brick Lane het centrum van alternatief Londen

Volgend artikel: Marylebone High Street paradijs voor shoppers
Vorig artikel: Portman Village voor fashion shopping

Foto's wiki commons

Londen_columbia_road_sunday_market.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.