londenlondenlonden-london-eyelondentower-bridge-by-night-londenlondon-by-night-londentower-bridge-londenlondon-eye-londen

Boekwinkels in Cecil Court

De boekwinkels in Cecil Court in Londen zijn een walhalla voor boekliefhebbers. In dit piepkleine straatje met uitsluitend boekwinkels lijkt wel of de tijd heeft stilgestaan. Je waant je in het negentiende-eeuwse Londen van Dickens. Alles wat gedrukt is, vind je in n van de winkels in Cecil Court; nieuwe boeken, antieke boeken en kinderboeken maar ook affiches, postzegels en oude bankbiljetten.

Londen_cecil_court.jpg
Cecil Court betekent boeken

Cecil Court is een voetgangerspasssage en een oase van rust in dit drukke deel van Londen. Alle boekwinkels hebben hun negentiende-eeuwse karakter behouden, moderne aanpassingen zijn nooit gemaakt. Vrijwel iedere winkel heeft een antiek uithangbord dat aangeeft wat voor soort boeken hier verkocht worden. De eerste uitgevers en boekwinkels vestigden zich hier in het begin van de twintigste eeuw en tot de dag van vandaag zijn er in Cecil Row alleen maar boekhandels.

Cecil Court betekent speciale boekwinkels
Boekwinkels waar je zeker een eerste druk vindt zijn GoldsboroBooks, Peter Ellis of Stephen Poole die ook gespecialiseerd is in negentiende-eeuwse literatuur. Treasure Island, The Railway Children en andere klassieke kinderboeken liggen te kust en te keur bij Pleasures of Past Times en Marchpane die ook een grote collectie geillustreerde boeken op de planken heeft staan. De boekwinkel Pleasures of Past Times is gespecialiseerd in theater en film memorabilia en bij Goldsboro Books kun je terecht voor gesigneerde eerste drukken.

Tip van de redactie van Londen-Nu: Boeken kopen in een winkel Cecil Court is z veel leuker dan ze te bestellen bij Bol.com of Amazon!

Cecil Court verbindt St Martin's Lane met Charing Cross Road.

Foto Jack 1956 @ Wiki Commons

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.