londenlondenlonden-london-eyelondon-by-night-londentower-bridge-londenlondenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londen

Shoppen en voordelig eten in Chinatown

Wanneer je aan het shoppen bent in Chinatown, loop dan door Gerrard Street want je waant je in een stad ergens in China. Dat kan ook niet anders want deze straat is de hoofstraat van Chinatown in Londen. Gerrard Street is bomvol ettentjes met heerlijk Chinees eten, ook vind je hier trendy Aziatische restaurants. Hier is alles Chinees wat de klok slaat: voor ons onleesbare straatnaambordjes, apotheken vol Chinese kruiden, supermarkten met exotische waar en ook casino's en speelhallen want Chinezen tarten graag het lot.

Londen_gerrard_street_3.jpg
Shoppen in Chinatown

Een sierlijke rode boog geflankeerd door leeuwenbeelden vormt de toegang tot Gerrard Street en Chinatown in Londen. Kom hier zeker ook 's avonds want dan baadt de straat in een zee van sfeervol licht. De geuren van specerijen en Chinees eten doen je vergeten dat je midden in Londen bent. Straatmuzikanten en artiesten maken de sfeer heel speciaal.

Chinees eten in Chinatown Gerrard Street
Gerrard Street en heel Chinatown is rijk aan boetiekjes, Aziatische supermarkten, eettentjes, massagesalons, gokpaleizen en namaakartikelen. Hier koop je voor een prikje designerkleding, horloges en een heleboel meer. Breng zeker een bezoekje aan Kowloon, Chinese cake shop op nummer 21. Dim Sum eet je bij Haozhan een restaurant gespecialiseerd in Peking en Cantonese keuken. Leef je uit met karaoke in de Royal Dragon op nummer 30. Peking style set dinner is een aanrader en ook de gelakte eend smaakt uitstekend.

Londen_gerrard_street.jpg
Chinees Nieuwjaar
Chinees Nieuwjaar wordt in Gerrard Street uitbundig gevierd: een adembenemende optocht, dansende draken, acrobaten, muziek en vuurwerk. Heel Chinatown viert feest. Het Chinese nieuwjaar begint op de tweede nieuwe maan na 21 december en dat is tussen 21 januari en 20 februari. Voor de Chinezen is dit een familiefeest, er is een uitgebreid familiemaal, de goden worden geŽerd, cadeaus in rood papier ingepakt, worden uitgewisseld, het huis wordt schoongenmaakt en nieuwe kleren gekocht.

Chinatown in Amsterdam
Of je nu gaat shoppen of Chinees eten Gerrard Street, Cinatown in Londen heeft het allemaal. Tip van de redactie van Londen-Nu: Voor Chinees Nieuwjaar en Chinatown hoef je niet naar Londen, Amsterdam Chinatown is heel gezellig en sfeervol en dichterbij dan Londen...

foto's geograph.org.uk

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.