londenlondentower-bridge-by-night-londenlonden-london-eyelondon-eye-londentower-bridge-londenlondon-by-night-londenlonden

Brick Lane shopping en markt

Brick Lane is dé hipsterbuurt van Londen. Rond deze fameuze straat draait het allemaal in het alternatieve Londen. Iedereen probeert om er het stijlvolst uit te zien en niets is taboe. Je vindt hier de ene vintagewinkel na de andere en je kunt er genieten van culinaire hoogstandjes uit de hele wereld maar vooral de Bengaalse keuken. Flaneer in Brick Lane in het weekend wanneer er rommelmarkten opduiken tussen de oneindig vele kraampjes met verrukkelijk street food, Indiase sari's en glitterende sieraden.

Londen_bricklane

Exotisch en uitheems 

Brick Lane is exotisch en uitheems. Deze straat is het middelpunt van de Bengaalse gemeenschap in Londen en winkel- en eetstraat bij uitstek. Overal vind je curry houses met bengaalse specialiteiten op het menu, vaak alleen in het Bengaals. Om de andere winkel is een supermarktje waar het ruikt naar uitheemse kruiden. De schapppen staan vol blikjes, pakjes en trommels met sierlijke Bengaalse letters, die de 'gewone man' niet kan lezen. Winkels met elegante sari's en felgekleurde stoffen zijn blikvangers en ook interessant voor Europeanen.

Londen_Brick-Lane-Market-5.jpg
Sunday Upmarket
Op zondag is de buurt één grote markt met bric a brac, veel vintagekleding en nog meer hebbedingetjes. Neem zeker een kijkje in de Truman Brewery waar The Sunday Upmarket wordt gehouden. In zo'n 150 stalletjes verkopen locale kunstenaars hun zelfontworpen kleding, handgemaakte sieraden en kunst. Keukenprinsessen verkopen de lekkerste cupcakes, taarten en koekjes. Eenmaal klaar met shoppen, vind je in Brick Lane de perfecte plek om te lunchen. Exotisch eten dat voor je neus wordt klaargemaakt; Bengaals, Indiaas, Chinees, Ethiopisch, keuze genoeg!

Londen_bricklane

Brick Lane: zeker doen!
Brick Lane is een van de hoogtepunten tijden een stedentrip naar Londen. Deze buurt is een aantrekkelijke mix van Indiase-Bengaalse eettentjes, vintage boetiekjes, hippe bars en lokale winkeltjes: een smeltkroes van culturen, stijlen en mensen.

Adres
Sunday Upmarket
The Old Truman Brewery
91, Brick Lane
Londen E1

Londen_bricklane

Londen_brick_lane_1.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen