londenlondenlonden-london-eyelondon-by-night-londenlondentower-bridge-by-night-londenlondon-eye-londentower-bridge-londen

Carnaby Street

Swinging Londen, Twiggy, minirokjes, felle kleuren, Mary Quant – een korte samenvatting van Carnaby Street, in de jaren zestig dé modestraat van Londen. Hier gebeurde het! Loop nu door Carnaby Street en je vindt weinig opzienbarends – een gezellige winkelstraat met vooral filialen van winkelketens – de hippe uitstraling van weleer is niet meer.  

Londen_carnaby-street-.jpg

In de jaren zestig was Carnaby Street de hipste winkelstraat van Londen en misschien wel van de hele wereld. Hier waren muziekwinkels, fashionboetieks, modeontwerpster Mary Quant had hier haar boetiek. Hier kocht je een miniskirt, flower-power hemden of een broek met wijduitlopende pijpen. De straat was synoniem aan de Swinging Sixties.

Carnaby Street ligt pal achter Regent Street en is nu voetgangersgebied. De omliggende straten zijn ook uitstekend om te shoppen – Beak Street, Foubert's Place, Ganton Street, Kingly Street, Lexington Street en Newburgh Street.      

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.