tower-bridge-londenlondenlondenlondon-eye-londenlonden-london-eyelondentower-bridge-by-night-londenlondon-by-night-londen

Shoppen bij Selfridges

Selfridges is de koning onder de warenhuizen in Londen met een indrukwekkende faÁade versierd met Ionische zuilen. Vooral in de kerstperiode zijn de etalages meer dan een blik waardig. De luxe straalt je van alle kanten tegemoet, van hippe fashion tot klassieke outfits en een gigantische jeansafdeling. De parfumafdeling glanst en schittert en is moeilijk te weerstaan. Ook leuk om te doen is een beautybehandeling. Je kunt hier makkelijk een hele dag doorbrengen. Ideaal voor wanneer het in Londen regent!

Londen_selfridges_2.jpg
Selfridges en Harrods zijn de twee iconen in Londen. Harrods is net even iets chiquer en klassieker dan het hippe Selfridges. Selfridges staat bekend om one-stop shopping en high-end merken. Maar je kunt hier ook terecht voor speelgoed, huishoudelijke artikelen, sieraden, iPads, boeken en nog veel meer. Kortom, Selfridges verkoopt alles wat je nodig hebt (of niet nodig hebt..).

Foodhall
De foodhall van Selfridges is beroemd om de goede kwaliteit en verscheidenheid van producten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier kopen, van verse zalm tot pindakaas en van cupcake tot spaghetti. De vleeswarenafdeling is indrukwekkend evenals de uitgebreide keuze aan binnen- en buitenlandse kazen, veel Franse kaas maar ook Nederlandse. Rust even uit in de Brass Rail Bar en proef de specialiteit: salt beef sandwiches.

Het gebouw
Selfridges is een prachtig Edwardiaans monument gebouwd in het begin van de twintigste eeuw in opdracht van Harry Gordon Selfridge die Amerikaanse ideŽen over de detailhandel naar Londen bracht. Het gebouw bestaat uit een stalen skelet en weelderige Ionische zuilen. De deco-klok boven de hoofdingang toont de Koningin van de Tijd op de boeg van het schip dat Handel voorstelt.

Londen_selfridges_3.jpg
Het warenhuisconcept
De Amerikaan Selfridge bedacht het warenhuisconcept. Uit een allegaartje van schappen en waren creŽerde hij een consumentenpaleis. En, heel belangrijk, hij leerde het personeel om de klant als koning te behandelen. De etalages werden ingericht met weelde en droombeelden van een luxe leven. Daarbij hield hij de prijzen laag. Heel jammer voor meneer Selfridge, maar op zijn concept rustte geen patent.

Stunts
Selfridges wist als geen ander publiek te trekken naar zijn warenhuis. Op de dag nadat Bleriot als eerste over het Kanaal was gevlogen, stond zijn vliegtuig in het warenhuis waar iedereen het kon bewonderen. Op 25 maart 1925 werd in Selfridges de eerste openbare televisiedemonstratie gegeven. Mooie marketing die zeker vruchten heeft afgeworpen want Selfridges is nog altijd geliefd bij zowel de Londenaar als de toerist.

Adres
Selfridges
400 Oxford Street
Londen W1

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 09.30-22.00 uur
Zondag 11.30-18.00 uur.

Londen_selfridges_christmas.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.