londenlondentower-bridge-by-night-londenlonden-london-eyetower-bridge-londenlondenlondon-eye-londenlondon-by-night-londen

Seven Dials - leuke buurt met veel winkelstraten

Seven Dials is een gezellige buurt midden in Londen vlakbij de uitgaanswijk Soho en theaterland. Deze wijk is vol hippe winkels, modeboetiekjes, gezellige gezellige café's, wijnbars, pubs en restaurants. De winkelstraten van Seven Dials zijn extra aantrekkelijk omdat er naast de grote merken zoals Diesel, Urban Outfitters, Walter & Herbert en Dr Martens ook kleine trendy winkels zijn.

Londen_seven_dials_1.jpg
Seven Dials als winkelstraat
De sfeer van Seven Dials doet veel denken aan de 9 Straatjes in Amsterdam. Net als in Amsterdam vind je hier een mix van all-time-favourites zoals winkels van Nike en Diesel en horeca als Hawksmoor voor de beste steaks in town en The Ivy, een uitstekend pre of after theater restaurant, of je drinkt gewoon een kopje koffie bij Monmouth Coffee Company. In deze hippe wijk is altijd veel te doen op het gebied van mode en lifestyle.

Seven Dials zonnewijzer
Seven Dial werd gebouwd eind zeventiende eeuw. De wijk bestaat uit zeven smalle straatjes die uitkomen op een rond pleintje met in het midden een pilaar met daarop een zonnewijzer met zes schijven, the dials. Zes want de pilaar zelf telde als zevende.

Londen_seven_dials_2.jpg
Chique buurt
Bij de bouw was de Seven Dials buurt geoormerkt als een chique buurt. Hoe breder de gevel aan de straat des te hoger de huur, net zoals de prijs van de huizen langs de grachten van Amsterdam toen ze in de Gouden Eeuw gebouwd werden. De huizen lopen naar achteren breder uit. Ook dat vind je terug in Amsterdam waar je het smalste huis kunt vinden. De namen van de straten waren met opzet zo gekozen dat zij rijke huiseigenaren aantrokken: Great Earl Street (nu Earlham Street), Queen Street (nu Shorts Garden) en Great St Andrew's Street (nu Monmouth Street).

Verloedering tot achterbuurt
Al snel na de bouw verloederde Seven Dials tot achterbuurt berucht om zijn gin-winkels. 7 dials London dry gin dankt zijn naam aan deze wijk van Londen. Wie op zoek was naar vrouwelijk gezelschap vond altijd wel iemand midden op het pleintje. Geen dame van lichte zeden, maar een arbeidersvrouw die iets bij wilde verdienen.

Seven Dials een winkelstraat vol leuke winkeltjes
Seven Dials is al lang geen achterbuurt meer, maar een wijk met trendy winkelstraten. Het is nu een hippe buurt met een gezellige uitstraling en met winkelstraten vol mode-boetiekjes en artistieke winkeltjes.

Tip van de redactie van Londen-Nu: 
Loop zeker even door Neals Yard. Op een blauw gedenkbordje aan de gevel staat 'Monty Python, Filmmaker, lived here, 1976-1987'. Dit is ook het adres waar opnames voor Monty Python plaats vonden.

Foto's: www.Sevendials.co.uk

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.