london-by-night-londenlonden-london-eyelondentower-bridge-londentower-bridge-by-night-londenlondenlondenlondon-eye-londen

Soho en Chinatown

De wijk Soho in Londen ligt ingeklemd tussen Oxford Street, Regent Street, Shaftesbury Avenue en Charing Cross; een multiculturele wijk met een doolhof aan straatjes. Soho staat bekend om zijn uitstekende restaurants, authentieke pubs, levendige gay scene, de vele bioscopen en sexwinkels. Soho is hét uitgaansgebied van Londen.

Londen_chinatown_2.jpg
Uitgaansleven

Soho is het centrum van het Londense nachtleven en overdag gezellig om doorheen te slenteren. Hier kom je om te flirten en te flaneren, om te kijken en om bekeken te worden. ’s Avonds wanneer de bars, pubs, gayclubs, stripclubs en casino’s hun deuren openen, kan het nachtleven beginnen dat duurt tot in de vroege uurtjes. Enkele leuke uitgaansplekken zijn Bar Soho en Lab Bar. Wie van Happy Hours houdt zal zich alvast in Bar Soho amuseren, aangezien alles dan voor de halve prijs te verkrijgen is.

Gayclubs
Een tip voor de mensen die geïnteresseerd zijn in gayclubs. Er zijn in Soho verschillende hele leuke uitgaansgelegenheden zoals G-A-Y Bar en Ku Bar, na sluitingstijd is er elke dag afterparty in G-A-Y Late.

Londen_soho-walking-tour-2.jpg

Muzikanten
Loop je na je aankoop van je laatste gitaar al onmiddellijk te denken over welke nieuwe je wil kopen? In Denmark Street vind je gitaar-, na gitaar-, na gitaar-, na muziekwinkel. Geef je ogen de kost in deze muzikale straat en misschien vind je wel het muziekinstrument van je dromen.

Chinatown
In het hartje van de wijk Soho in Londen vind je Chinatown. De exotische geuren van de Aziatische gerechten waaien je tegemoet. Tegen een achtergrond van rode lampionnetjes en onleesbare Chinese karakters en de gekarameliseerde kippen aan het spit voor de vensters waarvan zelfs de vele Aziaten met professionele camera’s foto’s nemen. Het is moeilijk te geloven dat je in Londen bent en niet in een of andere Aziatische stad.

Londen_chinatown-soho

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.