londenlondon-eye-londenlonden-london-eyetower-bridge-londenlondenlondon-by-night-londenlondentower-bridge-by-night-londen

Camden Town

Camden Town in Noord-Londen is één van Londens meest alternatieve wijken en is bekend vanwege de hippe Camden Market. Vooral in het weekend is deze wijk geliefd om iets te drinken in een van de vele trendy bars,. Bezoek ook de muziekpodia en de altijd levendige straatmarkten. Camden Town is ook het beginpunt voor een boottochtje over het Regent's Canal.

Londen_camden-town-640.jpg

Punk
Camden Town, vroeger een volksbuurt, nu geliefd bij jongeren, kunstenaars en studenten. Deze wijk in Londen is de bakermat van alternatieve muziekstromingen zoals punk en rock. Koko, Camden High Street, Roundhouse en Chalk Farm Road, zijn symbolen in de muziekwereld en hier worden wekelijks feesten en concerten georganiseerd. Camden Town is propvol vintagewinkels, kraampjes met alternatieve kleding en (nep)juwelen, street food, coole bars, clubs en concertzalen voor underground bands.

Londen_Camden_Town_Streetcorner_--_2015_--_London,_UK.jpg

Leuk om te weten voor francofonen: de dichters Verlaine en Rimbaud verbleven in de zomer in Camden Town. Om te overleven gaven zij Franse les, uiteraard helemaal in het Frans.

Zeker doen in Camden Town:
* Bezoek aan het Joods Museum, Albert Street 129
* Wandeling ontdek Camden met een lokale gids
* Wandeling ontdekkingsspel in 'Little Venice'
* Rondsnuffelen op Camden Market
* Lopen over het jaagpad langs het Regent's Canal tot Regent's Park
* Camden Pub Crawl

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.