tower-bridge-by-night-londenlondon-by-night-londenlondenlondenlondentower-bridge-londenlonden-london-eyelondon-eye-londen

Toneel en musicals in Londen

Musicals en Londen gaan hand in hand. Een musical bezoeken of naar een toneelstuk gaan is een traditie, niet alleen voor de toeristen maar ook voor de Engelsen zelf. Het is dus geen verrassing dat ze snel uitverkocht zijn. Wanneer je verzekerd wilt zijn van een plaats, koop dan je tickets (ruim) van te voren online.

Voorstellingen blijven jarenlang op het repertoire zoals Mama Mia, The Lion King en Les Miserables. The Phantom of the Opera is een ware hit en wordt sinds 1986 onafgebroken opgevoerd. Agatha Christie's The Mousetrap is al sinds 1952 te bekijken, dit is geen musical maar een toneelstuk (en spannend!).

Londen_toneel_en_musicals_in_Londen.jpg

Toneel- en Musical-tickets kopen
Musicaltickets bestel je veilig en snel via de website van GetYourGuide. Je ziet direct welke musicals er zijn en welke dagen en welke zitplaatsten beschikbaar zijn. Je betaalt met een credit card, Paypal, Pay of iDeal en binnen enkele uren krijg je een e-mail met je bestelde tickets.

Toneel en Musicals in de wijk West End
Vrijwel alle musicals en toneelstukken spelen in theaters in de West End, een wijk met een vrijwel ongeŽvenaarde theaterdichtheid. Beroemde theaters zijn Sondheim, Novello Thetare, Lyceum Theater en Her Majesty's Theatre. De meeste theaters zijn te vinden op Shaftesbury Avenue, Strand, Haymarket en Charing Cross Road.

Toneelstukken en musicals in Londen die je moet zien
Het aanbod van toneelstukken en musicals is gigantisch! Musicals zijn gemakkelijk te begrijpen omdat er weinig tekst en veel songs zijn. Toneelstukken zijn iets moeilijker maar de spelers spreken duidelijk en zijn makkelijk te volgen.

1. Les Miserables (musical)
De hoofdpersoon Jean Valjean steelt een brood om zijn neefjes die al dagenlang niets gegeten hebben van de hongerdood te redden. Voor dit kleine vergrijp wordt hij veroordeeld tot negentien jaar dwangarbeid. Wanneer hij vrij komt, wil niemand iets met hem te maken hebben. Toch ontwikkelt Valjean zich tot een gerespecteerd burger. Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal inspecteur Javert, die op hem blijft jagen. Valjean en Cosette, zijn aangenomen dochter, vinden geen rust en worden opgejaagd door een maatschappij gekenmerkt door sociale misstanden en oproer.

Boek hier tickets voor Les Miserables

2. Lion King (musical)
Dit is het verhaal van de jonge leeuw Simba, de erfgenaam van zijn vader Mufasa. Simba's slechte oom Scar is van plan om zich de troon van Mufasa toe te eigenen door vader en zoon in een val te lokken. Maar Simba ontsnapt en Mufasa wordt gedood. Wanneer Simba volwassen is, keert hij terug om met behulp van zijn vrienden Timon en Pumbaa zijn thuisland weer in bezit te nemen.

Boek hier tickets voor The Lion King

3. Phantom of the Opera (musical)
De Parijse opera wordt geteisterd door een mismaakte man die in de gewelven van het gebouw woont en daar een eigen wereld heeft gecreŽerd. Regelmatig doolt hij rond boven in het operagebouw. Iedereen, van de theaterdirecteuren tot de regisseurs en artiesten weet dat hij daar beneden woont en noemen hem 'het spook'. Wanneer het spook verliefd wordt op de zangeres Christine, probeert hij haar voor zich te winnen en haar mee te voeren naar zijn rijk.

Boek hier tickets voor The Phantom of the Opera

4. The Mousetrap (toneelstuk)
The Mousetrap, gebaseerd op een verhaal van Agatha Christie, speelt zich af in de jaren 50 van de vorige eeuw in hotel Monkswell Manor. Een aantal gasten is ingesneeuwd in het hotel. Een dag van tevoren is er in de buurt van het hotel een moord gepleegd. De politie bezoekt het hotel omdat er een vermoeden bestaat dat de de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt. De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook dat ze in de gelegenheid waren om deze te plegen. Niemand kan het hotel verlaten vanwege de sneeuwstorm en dus ook de onbekende moordenaar niet.

Bestel hier tickets voor The Mousetrap

5. The Woman in Black (toneelstuk)
The Woman in Black is een spookverhaal naar het boek van Susan Hill. Het verhaal begint op kerstavond, wanneer de kinderen en tweede vrouw van Arther Kipps elkaar spookverhalen vertellen. Ze vragen of Arthur ook een eng verhaal wil vertellen. Aanvankelijk is hij terughoudend maar vertelt dan een schokkende gebeurtenis die hij persoonlijk heeft meegemaakt.†

Arhur Kipps, gespeeld door Daniel Radcliffe (bekend geworden door zijn rol van Harry Potter) wordt door zijn baas naar een afgelegen dorp gestuurd om de nalatenschap en begrafenis te regelen van Mrs Alice Drablow. Op haar begrafenis ziet hij een vrouw in het zwart gekleed. Niemand anders ziet haar. Terug in het huis van de overleden vrouw waar hij de boel regelt, hoort hij vreemde geluiden en ziet opnieuw de vrouw in het zwart. Uiteindelijk vertelt een dorpsbewoner hem het hele verhaal hoe Jennet, de zus van Alice Drablow, in het huis ronddoolt. Telkens wanneer de vrouw in het zwart verschijnt, sterft er een kind. Aan het einde van het verhaal ziet Arthur de vrouw weer en sterven zijn vrouw en zoon in een vreselijk ongeluk.

Bestel hier tickets voor The Woman in Black

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.