londen-london-eyelondenlondon-by-night-londenlondon-eye-londentower-bridge-londenlondentower-bridge-by-night-londenlonden

Agatha Christie: The Mousetrap

In het najaar van 1952 ging The Mousetrap in première en het stuk wordt nog steeds dagelijks opgevoerd in Londen. Deze voorstelling is het langstlopende toneelstuk ter wereld. De acteurs en actrices wisselen geregeld. Aan het begin en na afloop van de voorstelling wordt het publiek gevraagd de dader geheim te houden.

Tip: The Mousetrap is populair en vrijwel altijd uitverkocht. Bestel daarom je kaartjes van te voren online, dan ben je zeker van een plaats! 

Boek hier je kaartje(s) voor The Mousetrap

Londen_mousetrap.jpg

The Moustrap Agatha Christie

The Mousetrap is geschreven door Agatha Christie en gebaseerd op een door haar geschreven hoorspel 'Three Blind Mice' dat zij schreef voor Queen Mary ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de toenmalige koningin. Je zult tevergeefs naar een DVD of film van dit toneelstuk zoeken, want Agatha Christie heeft in haar testament bepaald dat zolang het stuk opgevoerd wordt, het niet verfilmd mag worden.

The Moustrap een klassieke detective
The Mousetrap is een klassieke whodunnit, een dectectiveverhaal. Een aantal gasten is ingesneeuwd in Hotel Monkswell Manor. Eerder op de dag is er in de naaste omgeving van dit hotel een moord gepleegd. De politie vermoedt dat de moordenaar zich schuilhoudt in het hotel. Al gauw worden de gasten in het hotel opgeschrikt door een tweede moord. Allen hebben een motief en allen waren in de gelegenheid om deze moord te plegen. Het blijft de hele dag sneeuwen en niemand kan het hotel verlaten. Is de moordenaar één van de gasten..?

Sinds 25 maart 1974 speelt The Mousetrap in
St Martin's Theatre
West Street
Londen WC2

foto: Lisa

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen