londen-london-eyelondon-by-night-londenlondentower-bridge-londenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londenlondenlonden

Uitverkoop

Op Tweede Kerstdag, Boxing Day, begint in Londen de uitverkoop! Alle winkels in het centrum van Londen zijn open en je kunt er bijna over de hoofden lopen, zo druk is het. Wil je de mensenmassa een klein beetje ontlopen dan is het beter om één of twee dagen na Boxing Day te komen. Je loopt dan wel het risico dat de beste koopjes aan je neus zijn voorbijgegaan.

Londen_sales.jpg
Korting!

Kortingen tijdens de uitverkoop zijn zo spectaculair dat een groot aantal shoppers bereid is om er vroeg voor op te staan en in de wachtrij voor de winkels aan te sluiten. Er zijn zelfs fanatiekelingen die in een slaapzakje de nacht doorbrengen en wachten tot 's morgens vroeg hun favoriete warenhuis of winkel opengaat. De uitverkoop is dé gelegenheid om bij Harrods iets te kopen dat betaalbaar is.

De beste koopjes
De beste koopjes vind je in Oxford Street en Regent Street: deze twee winkelstraten zijn uitstekend voor schoenen, tassen en kleding. Ga vooral even bij Selfridges naar binnen. Tijdens de gewone verkoop zijn de prijzen hier alleszins redelijk maar tijdens de sale kun je hier voortreffelijke koopjes vinden. Marks & Spencer heeft ook altijd leuke uitverkoopaanbiedeningen. Wil je de grootste drukte mijden, ga dan naar het Westfield Shopping Centre. Dit is een uitstekend alternatief omdat je hier dezelfde winkels vindt als in het centrum van Londen; Apple, Bershka, Gerry Weber, Adida, DKNY, Armani en nog zo'n 250 andere, maar minder mensen.

Harrods uitverkoop
De uitverkoop bij Harrods is een spektakel. Om klokslag negen uur op de ochtend van Boxing Day komt een beroemdheid naar Harrods en knipt met een ceremonieel gebaar het lint door. Na deze plechtigheid stromen de koopjesjagers naar binnen. Wanneer het te vol wordt, grijpt de beveiliging in. Er ontstaat dan een wachtrij omdat kleine groepjes kopers met tussenpozen worden binnengelaten. Vooral de luxe afdelingen met merkartikelen zoals Gucci en Louis Vuitton zijn zeer in trek bij de koopjesjagers.

foto Gordon Joly @ Flickr

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen