londen-london-eyelondon-eye-londenlondenlondentower-bridge-londentower-bridge-by-night-londenlondenlondon-by-night-londen

Gratis Londen top 10

Londen duur? Dat valt best mee wanneer je de juiste plekjes bezoekt. De redactie van Londen-Nu kent de stad van binnen en buiten en stelde een lijstje samen van 10x gratis Londen; grote bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes, heel handig voor een budget stedentrip.

Londen_changing_guards.jpg† † † † † † † † † Aflossen van de wacht: helemaal gratis

1. Nationale musea

Alle top musea in Londen zijn gratis. Bekijk de Steen van Rosetta in het British Museum en kom een andere keer terug voor de Egyptische mummies, of ga naar het Museum of London, alles over de geschiedenis van de stad, Vicoria and Albert, kunst en design, Natural History Museum, planten, dieren, insekten, National Gallery, grote meesters waaronder Botticelli, Da Vinci. Monet, Constable, Museum of Childhood, poppenhuizen, hobbelpaarden, speelgoed van vroeger.

2. Eekhoorntjes voeren in Hyde Park
Picknicken in Hyde Park is extra leuk omdat nieuwsgierige eekhoorntjes graag een hapje mee-eten. Ze eten uit je hand, klimmen op je schouder en zijn helemaal niet bang.

3. Sky Garden
Met een snelle lift zoef je naar de 38e verdieping voor een 360 graden uitzicht over de skyline van Londen. Het mooiste uitzicht in het lelijkste gebouw, tenminste volgens sommigen.

4. Brick Lane
Flaneer door Brick Lane propvol leuke winkeltjes en gezellige eettentjes. In het weekend is er extra veel te doen met pop-up winkeltjes en nog meer eettentjes.

Londen_piccadilly_circus_2.jpg† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † Selfie op Piccadilly Circus: helemaal gratis

5. Borough Market
Borough Market is een absolute topper voor lekker eten! Laat je portemonnee in je zak en schraap je lunch bijeen door bij de verschillende stands gratis te proeven; boerenbrood met olijven, romige preisoep of een plak vruchtencake.

6. Schatzoeken langs de Theems
Lekker wroeten in de blubber langs de Theems. Bij eb waad je door de modder langs de oevers en je hebt grote kans iets waardevols te vinden. Loden pijpen, Victoriaanse broches, een scherf van een bakstenen potje of een gehavende keramische tegel. Op de noordoever van de Theems bij St Paul's Cathedral zul je zeker iets vinden al is het maar een stuk drijfhout!

7. Aflossen van de wacht
Prachtig schouwspel achter de hekken van Buckingham Palace waar elke dag om 11.00 uur de wacht wordt afgelost met veel pracht en praal.

8. Lunchconcerten
Op maandag, woensdag en vrijdag om 13.10 uur gratis lunchconcert van ongeveer een uur in St James's Church, 198 Piccadilly (vlakabij Piccadilly Circus). Op vrijdag om 13.00 uur gratis lunchconcert in St Martin in the Field op Trafalgar Square.

9. Jubilee walk
De Jubilee Walk is een wandeling van 23 km van Buckingham Palace naar de Tower en voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen. Je hoeft niet alle 23 km te lopen want de wandeling is verdeeld in vijf trajecten van ongeveer een uur. Beginpunt van de Jubilee Walkway is het wegwijzerbord aan de zuidkant van Trafalgar Square. Volg de ronde zilverkleurige stoeptegels en je zult niet verdwalen.

Londen_Abbey_Road_zebra.jpg† † † † † † † † † Abbey Road zebapad: helemaal gratis

10. Selfie suggesties
* Neem een selfie op Piccadilly Circus met lichtreclames en Eros op de achtergrond.
* Wacht tot wanneer Tower Bridge open is. Dat wordt een heel speciale selfie want de brug gaat niet zo heel vaak open.
* Volg in de voetstappen van de Beatles en steek Abbey Road over op het wereldberoemde zebrapad.

11. London Pass
Niet gratis maar wel heel voordelig en handig. Met de London Pass heb je gratis openbaar vervoer, gratis toegang of korting voor een groot aantal attracties en leuke kortingen bij diverse winkels en restaurants

foto Abbey Road zebra crossing†@Wiki

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.