london-by-night-londentower-bridge-by-night-londenlondenlonden-london-eyelondenlondenlondon-eye-londentower-bridge-londen

Met de auto via de Kanaaltunnel

Wanneer je via de Kanaaltunnel naar Londen gaat, blijf je tijdens de rit door de tunnel in je auto zitten. De rit duurt ongeveer 35 minuten. Auto's op LPG mogen niet door de Kanaaltunnel en moeten de veerboot nemen. De kanaaltunnel verbindt Calais in Frankrijk met Folkestone in Engeland. In ongeveer anderhalf uur rijd je van Folkestone naar Londen.

Londen_kanaaltunnel_2.jpg† † † † † † † † † Ingang van de Kanaaltunnel bij Calais

Via de M20 naar Londen

De kanaaltunnel terminal ligt in Coquelles vlakbij Calais. In Engeland kom je weer boven de grond vlakbij Folkestone. Vanaf de terminal bij Folkestone is er een directe verbinding met de M20, de snelweg naar Londen via Dover. Wanneer je op de heen- of terugweg Frans wil shoppen, vlakbij de terminal in Coquelles is een groot winkelcentrum.

Met de auto op de trein
De tunnel wordt gebruikt door de Eurostar, door goederentreinen en een pendeldienst voor auto's en bussen. Je auto wordt altijd op een trein gezet, zelf rijden door de kanaaltunnel is niet mogelijk. Hoewel de treinreis onder het Kanaal maar 35 minuten duurt, ben je meer tijd kwijt omdat de auto's op de pendeltrein moeten worden gezet.

Handig om te weten
* Per dag rijden er ongeveer 50 autotreinen door de Kamaaltunnel, toch is het aan te raden om een plaats te reserveren omdat deze route erg druk is. Bovendien, hoe vroeger je een boeking maakt des te goedkoper is je overtocht.
* Wanneer je uit Londen komt, neem je de M20. Afrit 11A brengt je rechtstreeks naar de Folkestone terminal. In Calais rijdt je van de trein rechtstreeks de weg op.

Londen_Kanaaltunnel.jpg
foto's Advance en Billy†@ CC wiki †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.