londenlondon-by-night-londenlondon-eye-londenlonden-london-eyetower-bridge-londenlondenlondentower-bridge-by-night-londen

Met de auto en de ferry naar Londen

Met de auto op de ferry naar Londen. Dat is een plezierige manier van reizen, maar niet de goedkoopste. Bedenk wel dat Londen geen autostad is en parkeren is een nachtmerrie en duur. Londen is groot. Wanneer je eenmaal bij de zuidrand van de stad bent gekomen, ben je er nog niet. Je mag zeker een uur rekenen om ergens in het centrum te komen. Om nog maar te zwijgen over files en het rekeningrijden.

Londen_traffic_jam.jpg

Er zijn meerdere mogelijkheden om met de auto en de veerboot naar Londen te gaan.

1. Via Hoek van Holland- Harwich
Stena Line via Hoek van Holland naar Harwich. Wellicht niet de snelste route, maar wel een leuk uitje. Vanuit Harwich rij je zoín twee uur om naar het centum van Londen te komen. Wanneer je in Noord-Londen moet zijn, is deze route ideaal omdat je Londen vanaf het noorden benadert. Wil je in andere delen van Londen zijn, dan geldt hier: vermijd de M25, deze snelweg is heel druk en er zijn vaak lange files.

2. Via de Kanaaltunnel
De Kanaaltunnel van Calais naar Folkestone. De treinshuttle brengt je binnen een goed half uur onder het Kanaal door naar Folkstone.

3. Via Calais-Dover
Veerboot van Calais naar Dover. De oversteek met de ferry duurt langer dan de rit door de Kanaaltunnel maar je krijgt een leuk boottochtje met zeezicht in plaats van een donkere tunnel zonder uitzicht. Vanaf Dover is het ongeveer een uur rijden via de M25, de Londense ringweg. Doorgaans is het het snelst om niet te lang de ringweg te volgen maar direct verder richting het centrum te rijden. De ringweg loopt in een boog om Londen heen en is dus heel lang. Ter vergelijking: de Amsterdamse A10 is een schamele 32 kilometer, de M25 telt 188 kilometer...

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.