londentower-bridge-londenlondon-eye-londenlondenlondentower-bridge-by-night-londenlondon-by-night-londenlonden-london-eye

Met de Eurostar naar Londen

De Eurostar in combinatie met de Thalys is de hogesnelheidslijn die van Amsterdam via Brussel en de Kanaaltunnel in 4 uur en 39 minuten naar Londen St Pancras International rijdt. Reizen met de Eurostar duurt niet veel langer dan vliegen. Het voordeel van de trein is dat je bij aankomst direct midden in Londen staat.

Reisschema
Wanneer je met de trein naar Londen reist, moet je altijd n keer overstappen: op Brussel Midi. Voor het traject Nederland-Brussel Midi zijn er twee mogelijkheden:

1. Aanreis met de Thalys, stopt op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal.
2. Aanreis met de Intercity Brussel, stopt op Amsterdam Centraal, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal en Roosendaal.

Naar Londen met de Thalys en dan de Eurostar kan 4 maanden van te voren geboekt worden. De totale reis duurt 4 uur en 39 minuten. Prijs vanaf 79 (prijs vanaf Amsterdam).

Naar Londen met de Intercity Brussel en dan de Eurostar kan 6 maanden van te voren worden geboekt. De reisduur is 5 uur en 47 minuten. Prijs vanaf 59 (prijs vanaf elk station in Nederland).

Londen_Eurostar-Trains.jpg

De beste prijs
Boek zo vroeg mogelijk voor de beste prijs. Reizen in de avonduren is vaak goedkoper. Zaterdag en zondag zijn de duurste dagen. Boek online want dan betaal je geen boekingskosten.

Inchecktijd
De inchecktijd in Brussel en in Londen voor de Eurostar is 30 minuten vr vertrek.

Ondergrondse in Londen
De Eurostar rijdt naar het St Pancras station, dit is tevens een station voor de metro. Maak het jezelf makkelijk en koop vooraf thuis online een London Pass Zo heb je geen gehannes bij aankomst met het kopen van een vervoersbewijs.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.