www.londen-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
tower-bridge-londenlondenlondenlonden

Geitenmoussaka

In dit recept van geitenmoussaka, dat te vinden is in het bijzondere boek Heerlijk Londen, is†baharat een belangrijjk ingrediŽnt. Baharat is een Midden-Oosterse specerijenmix waar vlees, soep en stoofpotjes mee op smaak worden gebracht. Je kunt het in exotische winkels vinden of je eigen mix samenstellen van peper, kaneel, kruidnagel, komijn, koriander. nootmuskaat en kardemom.

Londen_Recepten_GeitenmoussakaRecept geiten-moussaka - voor 4 personen

IngrediŽnten
:†
1 aubergine (ongeveer 350 g)
1 el zout
50 ml olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
500 g lamsgehakt
1 el baharat (specerijenmix)
1 el tomatenpuree
100 ml groentebouillon
zout en versgemalen zwarte peper,
naar smaak
350 g aardappels, geschild en†in dunne plakjes

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in blokjes van 2x2 cm en leg ze in een vergiet. Bestrooi ze met het zout (om het bittere vocht eruit te trekken) en laat ze minimaal 30 minuten staan.

Verhit ťťn eetlepel van de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het vlees toe en bak het ongeveer 5 minuten mee.

Roer de baharat erdoor, en daarna de tomatenpuree en groentebouillon. Laat 1 minuut koken, breng op smaak met zout en peper en zet weg.

Spoel de aubergineblokjes af met ijswater en dep ze droog. Bak de blokjes in een eetlepel olijfolie tot ze zacht en goudkleurig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier.

Verwarm de oven voor tot 200 ļC.
Schep het vleesmengsel en de aubergineblokjes in een ovenschaal. Leg de plakjes aardappel erop en bestrijk die met de rest van de olijfolie. Bestrooi met wat zout. Bak 35 minuten in de oven of tot de aardappels gaar en goudkleurig zijn.

Serveer met bladsla en een dressing van citroensap en olijfolie.

Dit gerecht staat in Heerlijk Londen van Cara Frost-Sharratt op onze boekenpagina van Londen-Nu.
Londen_Boeken_Heerlijk_Londen
Heerlijk Londen

Cara Frost-Sharratt
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431769
Ä19,95





Bestel Heerlijk Londen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen