www.londen-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
londentower-bridge-londenlondenlonden

Schotse eieren

Dit recept voor Schotse eieren, bedacht door Calum Franklin (chef-kok van Holborn Dining Room) won de eerste prijs in de categorie 'Traditioneel' bij de Scotch Egg Awards van 2015. Er wordt Schotse white pudding gebruikt voor de vulling en panko voor een lichte, krokante buitenkant. Het recept staat in Heerlijk Londen.

Londen_Recepten_Schotse_eierenRecept Schotse eieren (4 stuks)

Ingrediënten
:
150 g vulling van de beste varkensworstjes
150 g Schotse white pudding (worstje met vulling van reuzel, haver, uien en specerijen, of neem
150 g extra vulling van de beste varkens worstjes)
de naaldjes van 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
½ tl zeezout
snufje witte peper
5 middelgrote biologische eieren (op kamertemperatuur)
50 g tarwebloem
150 g panko (Japans broodkruim)
3 el halfvolle melk
plantaardige olie, om in te frituren

Bereidingswijze:
Meng het worstenvlees met de verkruimelde inhoud van de white pudding, rozemarijn, zeezout en witte peper. Verdeel het mengsel in balletjes van 70 gram en leg ze in de koelkast.

Breng een grote pan water aan de kook, leg er vier eieren in en kook ze 5½ minuut. Schep ze uit het water en leg ze in een schaal met ijswater. Laat ze in 5 minuten helemaal afkoelen. Pel ze en droog ze af.

Zet drie schalen klaar: schep de bloem in de eerste, de panko in de tweede (knijp tussen je vingers fijn voor extra textuur) en breek het laatste ei in de derde schaal. Klop dit ei los met de melk. Haal de vleesballetjes uit de koelkast, druk ze plat en verpak een ei in elk vleesballetje. Zorg dat de eieren rondom helemaal bedekt zijn met het vlees.

Rol ze door de bloem en verwijder overtollige bloem. Doop ze dan in het geklopte ei en als laatste in de panko, tot ze er rondom mee bedekt zijn. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Verhit in een diepe pan (of frituurpan) zoveel plantaardige olie dat de eieren onderstaan en frituur ze 1½ minuut tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bakplaat en bak ze nog 5 minuten in de oven.
Laat ze voor het serveren 1 minuut rusten.

Dit gerecht staat in Heerlijk Londen van Cara Frost-Sharratt op onze boekenpagina van Londen-Nu.
Londen_Boeken_Heerlijk_Londen
Heerlijk Londen

Cara Frost-Sharratt
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431769
€19,95





Bestel Heerlijk Londen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.