www.londen-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
londenlondentower-bridge-londenlonden

Coq au vin

Soho heeft een lange liefdesgeschiedenis met Frankrijk en dat zie je aan het grote aantal Franse restaurants en patisserieŽn in dit levendige deel van Londen. Dit klassieke gerecht van Coq au Vin eert de Gallische geschiedenis van de wijk.

Londen_Recepten_Coq_au_VinRecept voor Coq au Vin voor 4 personen.

Ingredienten:
50 g tarwebloem
l ņtl zout
snufje versgemalen zwarte peper
l hele kip van 1,4-1,6 kg, in 8 stukken†gesneden
6 dikke plakken bacon of spek
6 verse zilveruien, gepeld
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 g grofgesneden bleekselderij
225 g grofgesneden wortel
225 g paddenstoelen, in plakjes
225 ml kippenbouillon
225 ml droge witte wijn
12 tl gedroogde tijm
1 laurierblad
2 el fijngesneden verse peterselie

Bereidingswijze:
Roer in een kommetje de bloem, een theelepel zout en de peper door elkaar. Maak de stukken kip schoon en dep ze droog met keukenpapier. Haal ze door de bloem tot ze er rondom mee bedekt zijn en zet weg.

Bak in een grote braadpan of pan met zware bodem 'met deksel; de bacon op middelhoog vuur krokant en schep op een bord dat met keukenpapier is bekleed.

Bak de stukken kip in het baconvet aan tot ze rondom brinn zijn. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortel en paddenstoelen toe. en roerhak 8 tot 10 minuten tot de uien zacht zijn. Giet het vet uit de pan.

Verkruimel de bacon en voeg toe aan de kip en groenten. Schenk de kippenbouillon en wijn erbij, voeg de rest van het zout, de tijm, het laurierblad en de peterselie toe. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat l uur sudderen of' tot de kip gaar is.

Haal voor het serveren het laurierblad uit de pan.

Dit gerecht staat in Heerlijk Londen van Cara Frost-Sharratt op onze boekenpagina van Londen-Nu. Londen_Boeken_Heerlijk_Londen

Heerlijk Londen

Cara Frost-Sharratt
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431769
Ä19,95





Bestel Heerlijk Londen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen