london-eye-londenlondentower-bridge-londenlondon-by-night-londenlondentower-bridge-by-night-londenlondenlonden-london-eye

Recept voor heerlijke scones

Scones zijn kleine ronde en een beetje platte broodjes. Geen enkele High Tea is compleet zonder scones. Deze broodjes worden door midden gesneden en dan besmeerd met aardbeienjam en clotted cream. Clotted cream is ingedikte room en bijna niet verkrijgbaar in Nederland. Bij gebrek aan clotted cream kun je opgeklopte slagroom gebruiken.

Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten:
- 40 gr boter
- 225 gr zelfrijzende bloem
- 125 ml melk
- 1 eierdooier
- clotted cream of room
- aardbeienjam 

Londen_scones-clotted-cream-and-strawberry-jam.jpg

Bereiding:
1) Kneed de boter en de bloem tot de bloem alles heeft opgenomen.  
2) Voeg de melk toe. Kneed tot een mooi deeg en rol in een bolletje.
3) Rol het deeg uit met een deegrol tot het ongeveer 2 cm dik is.
4) Steek rondjes uit het deeg van ongeveer 6 cm diameter en leg ze op een beboterde bakplaat. Zo bakken ze zeker niet aan en krijgen ze onderaan toch een krokant korstje.
5) Klop het eigeel los en wrijf de bovenkant van de scones daarmee in. Zo krijgen ze een mooi kleurtje.
6) Zet de scones in een voorverwarmde oven op 200 à 220 °C en bak ze gedurende 10 tot 12 minuten.
7) Serveer met clotted cream en aardbeienjam. De scones zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.