tower-bridge-londenlonden-london-eyetower-bridge-by-night-londenlondenlondon-by-night-londenlondenlondenlondon-eye-londen

Chelsea Physic Garden

De Chelsea Physic Garden is een botanische tuin in de wijk Chelsea in Londen. Eigenlijk is het meer een botanisch tuintje dan een uitgebreide tuin. De kassen zijn voor planten- en kruidenkenners een waar eldorado. De tuin is intiem met veel hoekjes en doorkijkjes. Voor planten-haters is dit een mooi stukje groen en rust midden in Londen waar ze in het Tangerine Dream Café zich te goed kunnen doen aan een echte Engelse 'high tea'.

Londen_Chelsea_physic_garden.jpg
Chelsea Physic Garden
De Chelsea Physic Garden is zeker niet de grootste maar wel de oudste botanische tuin in Londen. Hans Sloane, de stichter van het British Museum, schonk deze tuin aan het begin van de achttiende eeuw aan de Apothecaries' Society, schonk is niet helemaal correct, hij verhuurde de tuin aan de Society die £5 per jaar tot in de eeuwigheid betaalde.

Katoenplant
In deze botanische tuin kun je vrijwel alle belangrijke gewassen en kruiden bestuderen. De tuin bestond nog maar tien jaar en had al een reputatie opgebouwd. Van hier werd katoenzaad naar de Amerikaanse koloniën gestuurd. De enorme katoenproductie in de huidige Verenigde Staten in aanmerking genomen, was het verzenden van dit zaad van grote historische betekenis. Ook de rubberproductie in Maleisië kreeg grondstoffen uit deze botanische tuin.

Bedreigde plantsoorten
Tegen de warmste muur aan de zuidkant staan bedreigde plantsoorten uit Kreta, Madeira en de Canarische eilanden. Ze zijn bestand tegen milde Engelse winters maar worden toch met een grote fleece tent beschermd tegen eventuele vorst. Voor de zekerheid staan er ook een aantal exemplaren in de kas.

Londen_chelsea_physic_garden_2.jpg
Rondleiding
Vrijwillige gidsen geven je een boeiende rondleiding door de kleinste botanische tuin van Londen. Ze vertellen interessante wetenswaardigheden over de planten en kruiden en iets over de stichter, Hans Sloane, wiens standbeeld in de Chelsea Physic Garden staat. Als je de Chelsea bloemenshow show in mei bezoekt, is het niet ver lopen om deze botanische tuin ook even te bezoeken.

Adres
Chelsea Physic Garden
66 Royal Hospital Road
Londen SW3

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag en op zondag 11.00–18.00 uur
Maandag 10.00-17.00 uur

foto's Wiki CC en Chelsea Physic Garden

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen