tower-bridge-by-night-londenlondon-eye-londenlondenlondentower-bridge-londenlondon-by-night-londenlondenlonden-london-eye

London Zoo

Ben je een echte dierenliefhebber of ben je met kinderen op citytrip in Londen? Dan is de London Zoo het perfecte uitstapje voor de hele familie.†'Animal Adventure' is speciaal voor de kinderen, stevig klimmen en klauteren en ondertussen veel wetenswaardigheden opdoen over de dieren in de dierentuin. Breng de gorillaís een bezoekje in het Gorilla Kingdom, brul mee met de tijgers in de Tiger Territory, duik in de wereld van de pinguins in Penguin Beach of fladder met de vlinders in Butterfly Paradise.†

Londen_london_zoo_Main-Entrance_1936.jpg

Oudste Zoo ter wereld
London Zoo is de oudste dierentuin ter wereld. Begin negentiende eeuw waren exotische dieren nog echt exotisch. Verre reizen werden niet gemaakt, het maken van foto's stond nog in de kinderschoenen en natuurfilms waren er niet. Aanvankelijk was de London Zoo een wetenschappelijk instituut waar de natuur bestudeerd werd aan de hand van levende of opgezette exemplaren. Toen de London Zoo in 1847 ook voor het publiek openging was het direct een groot succes. De de dierentuin in Londen had veel primeurs: het eerste reptielenhuis, het eerste acquarium en het eerste insektenhuis van de wereld. Tegenwoordig wonen er in de Dierentuin in Londen 12.000 dieren.

Londen_London_Zoo

Zeker doen!
Breng een bezoekje aan de jungle en loop tussen de apen of bekijk zeldzame vissen en een indrukwekkend koraalrif in de onderwaterwereld. Voor de kleintjes is er een kinderboerderij waar schapen, cavia's en geitjes geaaid en gevoerd kunnen worden. In 'Night Life' is het donker en je kunt hier dieren zien die 's avonds actief zijn; vleermuizen, gordeldieren, ratten en nog veel meer nachtdieren.

Arachnaphobia
Bang voor spinnen? In het spinnengedeelte zitten overal spinnen, hele grote en hele kleintjes. De zwarte weduwe zit veilig achter glas! In de spider nursery kun je zien hoe spinnen zich voortplanten en misschien zie je wel een paar hele kleine pasgeboren babyspinnetjes. Toch nog angstig voor spinnen? Neem een selfie met op de achtergrond een zijdespin in een reusachtig web!

Voedertijd
Op grote borden in de Londen Zoo vind je de tijden van demonstraties en wanneer de dieren gevoederd worden.

Tip van de redactie van Londen-Nu:
Er staan vaak lange rijen bij de kassa's, koop daarom je ticket vooraf online

Koop je ticket voor de London Zoo online

Adres
London Zoo
Outer Circle, Regent's Park
Londen NW1

Openingstijden
Dagelijks 10.00-16.00 uur.

Ondergrondse
Camden Town of Regent's Park†

Spinnen in Londen Zoo

In het spinnengedeelte van de London Zoo wonen spinnen in alle grootte en maten. Neem een selfie van een zijdespin die een reusachtig web weeft of bestudeer de zwarte weduwe die veilig achter glas zit.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen