londentower-bridge-londentower-bridge-by-night-londenlondenlondon-eye-londenlondenlonden-london-eyelondon-by-night-londen

Fietsen en Fietstours

Voor kleine afstanden in†het†centrum van Londen zijn huurfietsen†ideaal.†Londen wil een fietsvriendelijke stad worden en er zijn dan ook in de laatste jaren veel maatregelen genomen om het fietsen in Londen veiliger te maken. Voor een pond per dag kunnen toeristen een fiets huren. Baja Bikes biedt fietstochtjes in Londen aan met een gids die de best, leukste en onbekendste plekjes van de stad kent.

Barclays Cycle Hire
Om het fietsen in Londen nog meer te stimuleren, kun†je goedkoop een fiets huren via Barclays Cycle Hire. Je ziet de opvallende blauwe fietsen van Barclays overal in het straatbeeld. Barclays Cycle Hire heeft een heel netwerk aan automatische fietsenstallingen in Londen. Voor ritten onder een half uur zijn deze fietsen gratis. Je mag je fiets ook bij een andere fietsenstalling van Barclays droppen dan vanwaar je je huurfiets meenam.†

Docking Station
In het centrum van Londen zijn er zo'n 6000 fietsen en 400 fietsenstallingen die docking stations worden genoemd. Om de 300 meter vind je een docking station. Aangezien er bij vele bezienswaardigheden docking stations zijn, is†het†dus zeker haalbaar om een gratis ritje van een half uur te maken naar de volgende bezienswaardigheid of winkelstraat.

Londen_Fietshuur_1.jpg

Boris Bikes
Soms worden deze huurfietsen ook Boris Bikes genoemd. Om Boris Bikes te huren moet je je eerst opgeven als gebruiker, dit kan zowel aan het Docking Station als online gebeuren. Je registreert je als 'Occasional User' en je betaalt een pond en dan kun je die dag zo vaak als je wilt een fiets bij een fietsenstalling van Boris Bikes halen. Vergeet niet om je fiets telkens weer naar een docking station terug te brengen.

Voor korte ritten
Je moet opletten dat je het systeem goed gebruikt. Hoe langer je een fiets uit het docking station laat hoe duurder het wordt. Drie uur eruit kan oplopen tot al 15 pond kosten. Het is dus belangrijk dat je echt van docking station naar docking station rijdt en niet de hele dag op dezelfde fiets, want dat kan gauw in de papieren lopen. Een Boris Bike is dus perfect voor korte ritten.

Londen_Fietshuur.jpg

Fietstours Baja Bikes
Wil je gedurende je hele verblijf een fiets huren, dan kun je het beste een andere fietsverhuuurder zoeken. Baja Bikes biedt naast het huren van †fietsen ook†gegidste fietstours aan waardoor je alle mooie bezienswaardigheden van Londen te zien krijgt en tegelijkertijd een beetje gewend raakt aan het drukke verkeer.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen