tower-bridge-by-night-londenlondenlondon-by-night-londenlondon-eye-londentower-bridge-londenlondenlondenlonden-london-eye

Natural History Museum

Het Natural History Museum in Londen is gevestigd in een monumentaal gebouw waarvan de voorgevel versierd is met reliëfpanelen met dieren, fossielen, planten en insekten. Rechts van de ingang de uitgestorven dieren en links de nog in leven zijnde. De enorme collectie van het museum omvat gigantische skeletten van dinosauriërs, insecten, fossielen, flora en fauna uit de hele wereld. Hoogtepunten zijn het 30 meter lange skelet van een blauwe walvis en het skelet van de uitgestorven dodo.

Londen_Natural_History_Museum_London_Jan_2006.jpg

De collectie

Het begin van de collectie kwam uit de nalatenschap van Hans Sloane wiens rariteitenverzameling de basiscollectie van het British Museum is. Ontdekkingsreiziger en botanist, Joseph Banks, vergezelde James Cook op enkele van zijn expedities en verzamelde een schat aan planten, mineralen en gesteenten die een plek vonden in het Natural History Museum in Londen.

Londen_Nat-historic-Triceratops-ZE002.jpg

Het bezoek

Dit is een doe-het-zelf, druk op alle knoppen en interactief museum en niet saai of stoffig! De weg vinden in het Natural History Museum in Londen is eenvoudig; het museum is ingedeeld in zones:

Blauwe zone – dinosaurussen
Het licht is gedimd en sommige dieren zijn robots en bewegen natuurgetrouw en een beetje eng voor hele kleine kinderen. Indrukwekkend is de gipsafdruk van de diplodocus caregii die 150 miljoen jaar geleden leefde. Met 26 meter lengte moet het een van de langste dieren op de aarde zijn geweest.

Groene zone - mierenkolonie
Een levende mierenkolonie. Het is duidelijk te zien hoe de mieren bladeren in stukken bijten terwijl ze bewaakt worden door soldaatmieren met vervaarlijk ogende kaken. Verder een grote collectie opgezette vogels. Heel grappig om te zien is het ei van een kolibrie, kleiner dan de nagel van je pink en het reuzenei van een uitgestorven olifant vogel zo groot als een voetbal.

Rode zone – kracht van de aarde
In een simulator kun je een aardbeving meemaken. Ook wordt er bijgehouden waar de laatste aardbeving plaats vond en hoe heftig die was.

Oranje zone – wildernistuin

Dit is slechts een greep uit wat je kunt zien in het Natural History Museum. Verder omvat de collectie; 27 miljoen dieren, 28 miloen insekten, 9 miljoen fossielen, 6 miljoen plantensoorten, meer dan 500.000 gesteenten en mineralen en 3200 meteorieten. Londen_Natural_History_Museum_Main_Hall,_London,_UK_-_Diliff.jpg

Tip van de redactie van Londen-Nu
Toegang is gratis. Wanneer er een lange rij staat bij de hoofdingang op Cromwell Road, ga dan naar de zij-ingang op Exhibition Road. Vaak is het daar minder druk.

Adres
Natural History Museum
Cromwell Road
Londen SW7

Openingstijden
Dagelijks 10.00-17.50 uur.

Openbaar vervoer
Ondergrondsestation South Kensington en Piccadilly

Londen_Natural_History_Museum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.