londenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londentower-bridge-londenlondon-by-night-londenlondenlonden-london-eyelonden

Tower of Londen Museum

De Tower van London is niet alleen een paleis en een gevangenis maar ook een museum. Een bezoek aan de Tower in Londen is een mini geschiedenisles: van Willem de Veroveraar via Hendrik VIII tot koningin Elizabeth II. De Tower van Londen is populair. Boek daarom je ticket online want zo vermijd je lange wachtrijen.

Boek online
De Tower is trekpleister nummer 1 van Londen en altijd druk. Bestel daarom je tickets online en vermijd zo de altijd lange wachtrij.


Londen_tower_of_london_2.jpgGratis rondleiding
De ingang tot de Tower is via de Byward Tower. Je kunt op eigen houtje rondlopen maar het is wel zo leuk om de Tower te bekijken met een gratis gids in prachtig traditioneel uniform: een Yeoman of the Guards, beter bekend als Beefeater. Met een gids ben je er zeker van dat je alle hoogtepunten ziet.

Op eigen houtje
Ga je op eigen houtje, begin dan met een bezoek aan de kroonjuwelen waaronder de koninklijke kroon met de Koh-i-noor diamant uit India en gedragen door de monarch tijdens de opening van het parlementen, en de scepter bezet met de grootste diamant ter wereld.

Dierentuin
Heel grappig om te zien is de tentoonstelling in de Waterloo Barracks over de dieren die in de Tower gewoond hebben. Ooit was de Tower behalve paleis en gevangenis ook een dierentuin, alleen de raven zijn er nog. Op de tweede verdieping kun je hun onderkomen zien.

Veel torens
Bekijk vervolgens de vertrekken in de Bloody Tower waar gevangenen soms jarenlang verbleven. Een verrassend kleine ruimte is de St John kapel in de White Tower. De mooiste zalen van de Tower liggen aan de zuidzijde met uitzicht op de Theems.

Openingstijden
Zomerseizoen 1 maart – 31 oktober
Dinsdag – zaterdag 9.00–17.30 uur
Zondag – maandag 10.00–17.30 uur

Winterseizoen 1 november – 29 februari
Dinsdag – zaterdag 9.00–16.30 uur
Zondag – maandag 10.00–16.30 uur.

De Tower is gesloten op 24, 25 en 26 december, en van 1 tot 19 januari.

Londen_tower_of_london.jpg
foto's Laurence Lecluyse en Wikipedia

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.