londen-london-eyelondenlondon-eye-londenlondentower-bridge-by-night-londenlondentower-bridge-londenlondon-by-night-londen

Westminster Abbey: kroningen, huwelijken en begrafenissen

Westminster Abbey in Londen is traditioneel de kerk waar kroningen, huwelijken en begrafenissen van het Britse vorstenhuis plaatsvonden en nog steeds plaatsvinden. In deze gothische abdij bevindt zich het graf van de Onbekende Soldaat en in de 'Poets' Corner' staan monumenten ter nagedachtenis aan beroemde dichters en schrijvers. Westminster Abbey is altijd vol bezoekers. Wil je de vredige sfeer van deze kathedraal ervaren, woon dan een gebedsdienst bij en luister naar de gezangen van het wereldberoemde Westminster Boys' Choir.

Tip van de redactie van Londen-Nu
Westminster Abbey is een drukbezochte attractie in Londen. Koop je tickets van te voren online en vermijd de wachtrij! 

Bestel hier je tickets voor Westminster Abbey

Londen_Westminster_Abbey_2.jpg

Westminster Abbey
Westminster Abbey staat op Parliament Square, recht tegenover het parlement. Zowel de buitenkant als het interieur zijn indrukwekkend. Ga naar binnen door een van de drie portalen die de hoofdingang vormen. Imposant om te zien is hoe het grote roosvenster boven de ingang herhaald wordt in de vloertegels. Het interieur is rijk gedecoreerd en vol monumenten. Kijk vooral naar boven om de enorme lengte van Westminster Abbey te ervaren. Wanneer je recht voor je uitkijkt, stoot je blik op het negentiende-eeuwse koorhek en lijkt de kerk minder kolossaal.

Hoogtepunten van Westminster Abbey Poets' Corner
In een zijbeuk naast het priesterkoor zijn sinds de zestiende eeuw gedenkstenen aangebracht van dichters, schrijvers, acteurs en kunstenaars, maar ze liggen hier niet allemaal begraven. De mooiste monumenten zijn ongetwijfeld de busten van de zeventiende-eeuwse dichters John Dryden, Ben Jonson en John Milton. De componist Händel heeft in zijn hand enkele pagina's van zijn bekendste oratorium Messiah. Shakespeare kreeg pas een monument meer dan een eeuw na zijn dood.

Londen_Westminster_Abbey_Interior.jpg

Henry VII Chapel
Het pronkstuk in de Henry VII Chapel (ook wel Lady Chapel genoemd) is de graftombe van Henderik VII en naast hem zijn vrouw Elizabeth of York. Deze Lady Chapel is beroemd om de imposante waaiergewelven en de prachtig gebeeldhouwde koorbanken. Hier zijn ook de graftombes van Edward VI, Mary I, James I en Charles II. Opmerkelijk detail Mary Queen of Scots ligt slechts enkele meters vewijderd van Elizabeth I die opdracht gaf tot haar excecutie. De banieren zijn van de ridders van de Order of Bath.

Chapel of the Pyx
Deze kapel is genoemd naar de 'pyx' een doos die de standaard goud- en zilverstukken bevat. Elk jaar werd hier de 'Trial of the Pyx' gehouden dat wil zeggen het testen van de gangbare gouden en zilveren munten aan de standaardmaten en standaardgewichten. Aangezien de huidige munten niet langer edele metalen bevatten, is deze ceremonie verleden tijd.

Abbey Cloisters
De 'cloisters' is een kloostergang waar je de sfeer proeft van een middeleeuws klooster. De omgang geeft toegang tot een aantal kloostergebouwen waaronder het Chapter House waar de abt de monikken hun dagelijkse werkoopdracht gaf en waar in de dertiende en veertiende eeuw het parlement bijeenkwam.

Westminster Abbey kroningen, huwelijken en begrafenissen
In 1066 was Harold II de eerste koning die in Westminster Abbey gekroond werd. Hij kon niet lang van zijn status genieten want al in hetzelfde jaar werd hij opgevolgd door Willem de Veroveraar. Op 2 juni 1953 was de kroning van Koningin Elizabeth II. Op 29 april 2011 trouwden hier prins William en Catherine Middleton. In totaal werden hier twaalf andere koninklijke huwelijken gesloten. In 1997 was hier de begrafenis van Prinses Diana.

Adres: 20 Deans Yard, Westminster, Londen SW
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 09.30-15.30 uur, woensdag tot 18.00 uur. zondag gesloten

Wanneer je Westminster Abbey wilt bezoeken voor een gebed is de toegang gratis via de Great West Door. Wil je een dienst bijwonen kijk dan op website voor de tijden

Londen_Westminster_Abbey.jpg
foto's wikipedia
     

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.