london-eye-londenlondentower-bridge-londenlonden-london-eyetower-bridge-by-night-londenlondenlondon-by-night-londenlonden

Leicester Square centrum van West End

Leicester Square is het centrum van het West End theaterland. Het plein wordt omringd door bioscopen waar veel films in première gaan. In het midden van het plein is een aantrekkelijk parkje gesierd met een monument voor William Shakespeare, het origineel staat in Westminster Abbey. Op de hoeken van het park staan borstbeelden van de kunstschilders Reynolds en Hogarth, de natuurkundige Isaac Newton en de 18e-eeuwse chirurg John Hunter die alle vier op of om Leicester Square hebben gewoond.

Londen_leicester_square_2.jpg

Leicester Square is altijd levendig met winkelende toeristen overdag en theaterbezoekers 's avonds. Odeon is de spraakmakende bioscoop met kaskrakers in 2D en 3D. Wanneer de rode loper uitgerold is, gaat een film in premiere. Kaartjes zijn dan moeilijk te verkrijgen maar je kunt wel zien hoe filmsterren uit hun limousine stappen. Kom wel vroeg want er staat altijd een hele rij toeschouwers.

Wil je extra voordelig naar de biscoop of theater stap dan binnen bij TKTS op Leicester Square, het half price theatre tickets kantoortje, waar je theaterkaartjes met korting kunt kopen voor dezelfde dag.

Op Leicester Square vind je ook de grootste Lego-winkel in de wereld. Loop naar binnen om te kijken naar een zes-meter hoge Big Ben gemaakt van 200.000 Lego-steentjes.

Londen_Leicester_Square_3.jpg

Leuke om te weten:
Op de stoep van Leicester Square staat de afstand in mijlen naar de vroegere Britse kolonies aangegeven.
Tijdens Chinees Nieuwjaar is Leicester Square het middelpunt van de feestelijkheden.

foto's Michael Button @Flickr en Rodney @Flickr

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.