londenlondon-by-night-londenlonden-london-eyetower-bridge-by-night-londentower-bridge-londenlondenlondon-eye-londenlonden

Panorama uitzicht vanaf de Shard

Houd je van uitzichten en vind je het leuk naar de bovenste verdieping van een hoog gebouw te gaan? De Shard in Londen voldoet aan beide wensen! Met 310 meter is dit gebouw een van de hoogste gebouwen in Europa. Vanaf de 73e verdieping heb je een spectaculair uitzicht over Londen.  Op een heldere dag kijk je ongeveer 60 kilometer ver. 

Behalve het 360-graden panorama uitzicht zijn er multimedia displays met informatie over Londen en wat je vanaf de Shard kunt zien.  Vooral op zaterdag en zondag zijn de tickets snel uitverkocht. Maar ook op andere dagen is de Shard een druk bezochte attractie. Reserveer je toegangskaarten online.

TIP: Bestel je tickets voor het uitzicht vanaf de Shard (View from the Shard) van te voren online!

Boek hier tickets voor de Shard

Londen_View_from_The_Shard_1.jpg

Panorama uitzicht vanaf de Shard
Panorama uitzicht op de 72e verdieping. met een snelle lift zoef je naar boven.Dit is de enige plek in Londen waar je de hele stad in één keer kunt zien, omdat je hoog boven de stad staat en het zicht 360° graden is. Onder je strekt de geschiedenis van Londen zich uit: de Tower van Londen, Tower Bridge, het Olympisch Stadion, groene parken en veel huizen.

The Shard is een multifunctionele wolkenkrabber en staat in de wijk Southwark aan de zuidoever van de Theems. In de Shard zijn gevestigd: een hotel, restaurants, bars, kantoorruimtes en appartementen. En voor toeristen en bezoekers een prachtig uitzicht over Londen.

Om de bouw mogelijk te maken moest eerst het in 1975 gebouwde Southwark Towers gesloopt worden. Dit gebouw was 'slechts' 100 meter hoog en had 25 verdiepingen. Normaal gesproken wordt een dergelijk hoog gebouw gesloopt door implosie maar vanwege nabijgelegen gebouwen waaronder een ziekenhuis werd het gebouw steentje voor steentje afgebroken.

Shard ontwerp van Renzo Piano
De Shard is ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano die ook de reconstructie van de Potsdamer Platz in Berlijn en NEMO in Amsterdam op zijn naam heeft staan. Dit is de architect die van uitzichten over een stad houdt. Shard betekent 'scherf' dat is precies waar dit piramidevormige gebouw op lijkt.

Londen_shard

Panorama uitzicht restaurants

De drie restaurants in de Shard zijn uniek. Ze zijn niet goedkoop maar hebben een voortreffelijke keuken en het prachtigste uitzicht over Londen. Oblix, voor brunch, lunch, afternoon tea, drinks or diner op de 32e verdieping; Hutong, een gastronomische reis naar Hongkong op de 33e verdieping; Aqua Shard op de 31e verdieping met verrassingen uit de Britse keuken en een gigantische 3-verdiepingen tellende bar. Slapen op grote hoogte doe je in het luxehotel Shangri-La.

Adres
The Shard
Joiner Street
Londen SE1

Openbaar vervoer: Ondergrondsestation London Bridge

Uitzichtpunten in Londen
* Sky Garden op de 37e verdieping in The City
* London Eye reuzenrad  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.