tower-bridge-londenlondenlondentower-bridge-by-night-londenlondon-eye-londenlondon-by-night-londenlonden-london-eyelonden

Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiŽle residentie in Londen van Koningin Elizabeth II en haar echtgenoot de Hertog van Edinburgh. Wappert de vlag op Buckingham Palace? Dan is Koningin Elizabeth thuis, maar dat is niet vaak. Achter een sierlijk gietijzeren hek zie je de achterkant van het paleis waar meerdere malen per dag de wacht wordt afgelost. Deze eeuwenoude ceremonie is het perfecte voorbeeld van de vele tradities die nog steeds leven aan het Britse hof. De vookant van het paleis kijkt uit op de privť paleistuin.†

Londen_Buckingham_Palace.jpg

Bezoek Buckingham Palace
De rondleiding door Buckingham Palace duurt iets meer dan twee uur. Kaartjes moeten van te voren worden gekocht via de State Rooms website.

Tip van de redactie van Londen-Nu: Goedkoper en handiger is het om kaartjes te kopen voor een bezoek aan Buckingham Palace via onderstaande link.

Bestel hier online kaartjes voor bezoek aan Buckingham Palace

Of boek een rondleiding met gids door Buckingham Palace, inclusief de wisseling van de wacht en een traditionele Engelse middagthee (afternoon tea).

Boek hier een rondleiding met gids door Buckingham Palace

Rondleiding statievertrekken
De entree is via de ambassadeurs-ingang. Je loopt naar boven via een indrukwekkende trap naar de groene salon en de troonzaal, daarna langs de schilderijengalerij met vijftig meesterwerken uit de koninklijke collectie, dan naar de zijden tapijtenzaal en de oostgalerij met prachtig uitzicht op de koninklijke tuin. Dan de statie-eetzaal, vervolgens de blauwe salon, de muziekkamer met een enorm erkerraam en tenslotte de witte salon.

De vlag wappert
Koning Charles is niet het hele jaar thuis. Hijverblijft op Buckingham Palace tijdens Ďhet seizoení van april tot half augustus. Tijdens het seizoen maakten adelijke jongedames die voor het eerst officieel in het openbaar verschenen hun opwachting bij de koningin. Vanaf midden augustus verblijft de koningin soms in Windsor (noord van Londen) en dan weer in Sandringham (in Norfolk) of Balmoral (in Schotland).

Buckingham Palace feiten
* Het paleis werd gebouwd in 1703 voor de hertog van Buckingham
* Koningin Victoria werd in 1837 gekroond, zij maakte het paleis tot haar haar residentie.†
* Het paleis is 108 meter breed, 120 meter diep en 24 meter hoog.
* Er zijn 775 kamers en 78 badkamers.
* Er zijn 1514 deuren en 760 ramen.
* De koninklijke tuin heeft een oppervlakte van 18 hectare.
* De balzaal is 36,6 x 18 x 13,5 meter en is de grootste zaal in het paleis.
* Verder is er een kapel, een dokterskabinet en een zwembad.
* Er werken 400 mensen
* Jaarlijks worden 40.000 gasten ontvangen

Londen_buckingham_palace_3.jpg
Architect
In 1761 kocht George III Buckingham House van de hertog van Buckingham als cadeautje voor zijn vrouw Charlotte. Toen zijn zoon George IV in 1820 de troon besteeg, gaf hij opdracht aan de architect John Nash (beroemd om zijn ontwerpen voor Londen in de Regency periode) om het paleis te verbouwen. Toen de kosten de pan uitrezen, werd Nash vervangen door Edward Blore, minder bekend en dus goedkoper, die de klus klaarde.

Kinderkamers
In 1837 betrok Koningin Victoria Buckingham Palace. Wat de mannen was ontgaan, ontdekte de koningin. Er waren geen kinderkamers! De kinderkamer of nursery is niet zomaar een kamer met speelgoed. De nursery is een compleet appartement, vaak bestaande uit; kinderspeelkamer, kindereetkamer, kinderslaapkamer plus kamers voor de nanny, het kindermeisje, en een keuken om het eten voor de kinderen klaar te maken. Koningin Victoria liet daarom een nieuwe vleugel bijbouwen.

Krap bij kas
Koningin Elizabeth behoort tot de rijkste monarchen ter wereld. Toch smijt zij niet met geld. In 1992 werd een gedeelte van het Kasteel van Windsor door brand verwoest. Hoewel zij genoeg middelen had om dit op te knappen, besloot zij in 1993 om een deel van Buckingham Palace open te stellen voor het publiek, tegen betaling. Tot op de dag van vandaag kunnen 19 statievertrekken bezichtigd worden, maar alleen van juli tot eind september. (de data verschillen van jaar tot jaar). In deze maanden zijn er geen officiŽle taken in Londen en is de Koninklijke familie op vakantie in Schotland.

Londen_buckingham_palace_4.jpg
Bezoek Queenís Gallery
De Queenís Gallery is het hele jaar open en ligt naast Buckingham Palace aan de Palace Road. Hier staan kunst en kunstvoorwerpen die de koninklijke familie de afgelopen 500 jaar verzamelde. Er hangen werken van Rubens, Rembrandt, Vermeer, Canaletto, Frans Hals en Leonardo da Vinci; Sevres porselein en Britse en Franse meubelstukken; een schitterende uitstalling snuifdozen en verblindende Faberge-eieren.

Bezoek Royal Mews
De Royal Mews, de koninklijke stallen, kunnen het hele jaar bezocht worden. De stallen zijn nog steeds in gebruik. Hier staat een prachtige verzameling staatsiekoetsen waaronder de gouden koets die George III liet maken; verguld met 22 karaats bladgoud, de koets weegt 4 ton. Acht paarden zijn er nodig om dit gevaarte te trekken. In de Royal Mews staan ook een dertigtal koetspaarden, Cleveland Bays, een koetspaardenras en Windsor Greys, die traditiegetrouw de koets van de koningin trekken.

Londen_Guard.mounting.buck.palace.arp.jpg
Aflossen van de wacht
De aflossing van de wacht is een kleurrijk schouwspel. De wacht wordt meerdere keren per dag afgelost, maar ís morgens om half 11 is dit met een uitgebreide ceremonie waar veel toeristen op af komen. Kom dus vroeg want het is een beetje dringen!†

Bereikbaarheid
Buckingham Palace ligt in de wijk Westminster, niet ver van Trafalger Square en Green Park. Ook het Victoria trein- en tube station is op loopafstand. Neem de ondergrondse om naar Buckingham Palace te gaan want dat is snel en handig. Drie Tube stations liggen in de buurt: St. James's Park, 7 minuten lopen, Victoria Station, 6 minuten lopen, en Green Park 8 minuten lopen.

Adres
Buckingham Palace
Buckingham Palace Road
Londen SW1† †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.