london-by-night-londentower-bridge-by-night-londenlondenlondon-eye-londenlondenlondenlonden-london-eyetower-bridge-londen

Tower of London

De Tower of London, berucht als gevangenis en beroemd om de kroonjuwelen, is één van de bezienswaardigheden in Londen die je gezien moet hebben. De Tower of London is waarschijnlijk het mooiste middeleeuwse kasteel in Europa. In zijn lange geschiedenis was dit gebouw een fort, paleis, wapenmagazijn, dierentuin, munt, bewaarplaats voor juwelen en geldvoorraden en nu museum. Koningen en koninginnen stierven hier en verraders brachten hier hun laatste uren door. 

Londen_Tower_of_London_-_01.jpg

Willem de Veroveraar
Na zijn overwinning in de Slag bij Hastings in 1066, vestigde Willem de Veroveraar zich in Engeland en liet de Tower bouwen. Oorspronkelijk bedoelt als een tijdelijk fort om onbetrouwbare kooplieden in Londen in de gaten te houden, de Tower van Londen staat er nog steeds. Dit enorme burchtcomplex biedt onderdak aan 36 gezinnen en is als het ware een dorpje in Londen.

Online ticket
Een bezoek aan de Tower of Londen is een hoogtepunt tijdens je bezoek aan Londen: 1000 jaar geschiedenis samengevat in een indrukwekkend gebouw. Bewonder niet alleen de kroonjuwelen, de wapens van Koning Hendrik VIII, maar ook de polohelm van Prins Charles. De Tower is populair, boek online en vermijd de vaak lange wachtrij.

Bestel hier je online ticket voor de Tower of London 

Gevangenis
De Tower van Londen is misschien wel het bekendst om de vele gevangenen die hier op hun dood wachtten: Anna Boleyn en Catherine Howard, tweede en vijfde vrouw van Henderik VIII, Thomas More, jurist, filosoof en schrijver van Utopia, Elizabeth I zat hier twee maanden gevangen en liet later haar geliefde Essax onthoofden. De laatste gevangene was Rudolf Hess, Hitler's plaatsvervanger. Zwart graniet markeert op Tower Green, een grasveld, de executieplaats waar alleen koningen de eer hadden om onthoofd te worden. De aristocratie werd op Tower Hill ter dood gebracht en het gewone volk bij Marble Arch.

Londen_tower_of_london

Kroonjuwelen
In het Jewel House worden de kroonjuwelen bewaard en bewaakt. Zeer kostbaar zijn de koninklijke scepter met de grootste diamant ter wereld, de 'Ster van Afrika' en de met 3000 edelstenen bezette kroon met de Koh-i-noor diamant uit India.

Londen_kroonjuwelen.jpg

Beefeaters
De Tower wordt bewaakt door de Yeoman Warders, die beter bekend staan als de Beefeaters. Zij dragen het traditionele Tudor uniform. Ze wonen binnen de muren van de Tower en zijn zo in staat om onmiddellijk in actie te komen ten tijde van onraad. Om gepromoveerd te worden tot Beefeater is een onberspispelijke staat van dienst vereist en 22 jaar dienst in het Britse leger. Eén van de Beefeaters is belast met het voeren van de raven. De Yeoman Warders vervullen tegenwoordig uitsluitend een ceremoniële taak. In hun kleurrijke uniformen zijn zij een toeristische attracties wanneer zij de dagelijkse ceremoniën uitvoeren.

De ceremonie van de sleutels
Elke avond stipt om 21.52 uur maakt de commandant van de Koninklijke Garde, gekleed in rood met een kaars in de ene hand en een bos sleutels in de andere, aanstalten om de toegangspoort te sluiten. Wanneer de garde bij de Bloody Tower is aangekomen, houdt een wacht hen staande:

Wacht: Wie is daar?
Commandant: de sleutels
W: Wiens sleutels?
C: De sleutels van Koninging Elizabeth.
W: Passeer, sleutels van Koningin Elizabeth, alles in orde.
C: God preserve the Queen!
Allen antwoorden: Amen, precies op het moment dat de klok 10 uur slaat.

Londen_yeomen_wardens.jpg
De raven
Alleen de raven zijn overgebleven van de dierentuin die midden achttiende eeuw naar Regent's Park werd verplaatst. Volgens de legende zal Londen vergaan wanneer ook deze dieren de Tower verlaten. De raven zijn daarom gekortwiekt zodat ze binnen de muren zullen blijven. Er zijn zes raven die de Tower bewaken, Raaf George werd afgedankt omdat hij televisie-antennes gedeeltelijk at en raaf Grog werd het laatst gezien buiten een pub in de East End.

Bereikbaarheid
De Tower of London ligt in het district Tower Hamlets en vlak bij the City, het zakendistrict. Vlakbij de Tower of London, aan de overkant van de Theems, is the Shard. Een pyramide-vormige toren en het hoogste gebouw van de stad. Neem de razendsnelle lift naar de 68e verdieping voor een wijds uitzicht over Londen. Neem de district of circle line naar Tower Hill of de DLR naar Tower gate. Van beide stations loop je in 5 minuten naar de Tower of London.

Openingstijden Zomer (1 maart – 31 oktober): Dinsdag – zaterdag 9.00–17.30 uur
Zondag – maandag 10.00–17.30 uur

Winter (1 november – 29 februari): Dinsdag – zaterdag 9.00–16.30 uur
Zondag – maandag 10.00-16.30 uur.

Londen_tower_of_london

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.