london-by-night-londenlondentower-bridge-by-night-londenlondenlondon-eye-londenlonden-london-eyelondentower-bridge-londen

Pringle of Scotland outlet

Als je een 100% Pringle trui in het centrum van Londen koopt dan betaal je de hoofdprijs. Wanneer je naar de Pringle Outlet gaat, betaal je slechts een fractie. Kleding van het merk Pringle is heel zacht en heerlijk om te dragen want de truien van Pringle zijn gemaakt van kasjmierwol. Een Schotse ruit-patroon en twin sets zijn het handelsmerk van Pringle.†

Londen_pringle_1.JPG
Schotse wol en kasjmir

Robert Pringle is de oprichter van Pringle of Scotland, een Schots bedrijf dat aanvankelijk alleen sokken en ondergoed maakte van de wol van Schotse schapen. In 1870 begon Pringle luxe kledingstukken te verkopen en was het eerste bedrijf in Europa dat kasjmierwol gebruikte. Otto Weisz, modeontwerper voor Pringle, introduceerde in 1934 iets geheel nieuws; de twin set. Hij zorgde er ook voor dat de Schotse ruit vereenzelvigd werd met Pringle.

Londen_pringle.jpgArgyll ruit
Ieder Schotse clan of familiestam heeft zijn eigen tartan, hun eigen geruite stof waar de Schotse kilt van is gemaakt. Voor zijn ontwerpen adopteerde Otto Weisz de tartan van de Schotse clan Campbell, die in het district Argyll in West-Schotland wonen. Deze diagonale ruit is duidelijk herkenbaar als Pringle en komt in bijna alle kleuren voor.

Pringle of Scotland outlet
Sla hier je slag want alle knitwear in de Pringle outlet is vriendelijk geprijsd. Voor £50 hebt je al een Kasjmir Pringle trui of vest, lang vest, jurk en alles wat in de mode is. Het Argyll patroon wordt nog wel gebruikt maar met mate. Eigenlijk moet je in de Pringle collectie goed zoeken om dit nog te vinden, want het is wel een beetje gedateerd.

Tip: kom op woensdag naar de Pringle outlet want dan komt de nieuwe collectie binnen.

Adres
Pringle of Scotland outlet
86, Morning Lane
Londen E9

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10.00-18.30 uur
Zondag 11.00-17.00 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen