london-eye-londenlondon-by-night-londentower-bridge-by-night-londenlonden-london-eyelondenlondenlondentower-bridge-londen

Santaland, kerstetalages en kerstlichtjes

Op bezoek bij de Kerstman is een van de dingen die je kunt doen wanneer je in de kerstvakantie met kinderen in Londen bent. Voor kinderen is er in deze periode veel te doen. Lichtjes kijken in Oxford Street, de kerstetalages van Harrods bewonderen, de Kerstman een handje geven (en eeen cadeautje krijgen) en schaatsen op de ijsbaan in Hyde Park zijn enkele hoogtepunten van een kerstvakantie met kinderen in Londen.

Londen_santa.jpg
Santaland

Santataland is een onderdeel van Winter Wonderland dat elk jaar van eind november tot begin januari gehouden wordt in Hyde Park. Santaland is helemaal voor kinderen en een soort mini winter wonderland. In Santaland vind je volop eten en drinken, een aantal kermisattracties en ook draaimolens voor de allerkleinsten. Een handje geven aan de Kerstman is het hoogtepunt van een bezoek aan Santaland.

Tip: Bezoek 3 populaire kerstmarkten in het centrum van Londen samen met een deskundige gids.

Boek hier de rondleiding over 3 kerstmarkten in Londen

Bezoek de Kerstman
Ga op bezoek bij de Kerstman die iedere dag van 10 tot 18 uur aanwezig is. Misschien moet je in de rij staan, want de Kerstman is populair en je kunt je bezoek niet boeken. Maar wachten loont want Santa Claus geeft aan ieder kind een cadeautje. Neem ook een kijkje in de speelgoedfabriek waar de Kerstman geholpen door zijn elven de cadeautjes klaarmaakt voor iedereen die geen stoute dingen heeft gedaan. Bij vrijwel alle warenhuizen zoals Selfridges en Harrods†kun je de Kerstman ook bezoeken. Vaak is het hier minder druk. Santa Claus houdt meestal zitting zo'n beetje de hele dag.

Kermisattracties
Winter Wonderland is een grote kermis in kerstsfeer. De grote attracties zoals de achtbaan of de Star Flyer zijn minder geschikt voor jonge kinderen. Speciaal voor hen zijn er kinderattracties; een mooie ouderwetse draaimolen en een spannende zweefmolen. Entree tot Santaland is gratis. De kermisattracties kosten £2 per keer.

Kerstverlichting en kerstetalages
Gelukkig wordt het rond 16 uur al donker in Londen want dan zijn de kerstlichtjes het mooist. Loop door Oxford Street, en bekijk de kerstetalages van Selfridges. Dan naar Regent Street met flonkerende lichtjes. De mooiste kerstetalage is van Hamleys, met zeven verdiepingen de grootste speelgoedwinkel van Londen. Elk jaar hebben de kerstetalages een speciaal thema dat verschillend is voor elke grote winkel. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat er veel draaiende en bewegende onderdelen zijn, autootjes die rondrijden, treintjes over een baan, bewegende poppen, enz, enz. Ook leuk om te doen kerstlichtjes kijken en naar de kerstmarkt gaan.

foto Flickr

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.