tower-bridge-by-night-londenlondentower-bridge-londenlondenlonden-london-eyelondenlondon-eye-londenlondon-by-night-londen

Borough Market

Borough Market is waarschijnlijk de oudste markt van Londen. Naar men zegt doet deze markt al sinds 1014 dienst als verhandelingsplaats. Het grotendeels overdekte marktterrein ligt onder een spoorbrug vlakbij het grote station London Bridge.

Borough Market voor etenswaren in centraal Londen is opgesplitst in een retail market op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tot de vroege avond. De groothandelsmarkt aan de andere kant is elke ochtend open. Rondom de markt komen steeds meer hippe en trendy koffietentjes en eetgelegenheden waardoor de omgeving ook 's avonds gezellig is.

Tip van de redactie van Londen-Nu: Ga mee met de rondleiding door Borough Market en de rondleiding door de jeneverstokerij van Beefeater. 

Boek hier de rondleiding door Borough Market en de jeneverstokerij

Londen_Borough_Market_cake_stall,_London,_England_-_Oct_2008.jpg

Biologisch
Borough markt was vroeger vooral een groothandelsmarkt. In de loop der tijd kwamen er steeds meer voornamelijk biologische kraampjes die zich gingen richten op de consument. Inmiddels is de Borough Market uitgegroeid tot een etenswarenmarkt die zijn weerga niet kent. Hier vind je werkelijk alles op het gebied van groente, fruit, vis en vlees. Ook is er een groot aanbod van biologische producten. Veel restaurants kopen op deze markt hun ingrediënten.

Wilde paddestoelen en bergen olijven
De Borough Market is makkelijk te vinden: volg de stroom mensen die uit het ondergrondse station London Bridge komen. De markt die deels verscholen ligt onder het treinviaduct is één groot eetfestijn – stapels verse koekjes, bergen olijven, een keur aan wilde paddestoelen, kaas uit alle windstreken en landen. Kraampjes met verse vis. Wanneer het jachtseizoen open is vind je hier ook korhoen en patrijzen. Biologische groenten in een kraam naast een stalletje met Indiase chai, thee opgekookt met melk en veel suiker. En overal kun je proeven!

Adres
Borough Market
8, Southwark Street
Londen SE1

Openingstijden
maandag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur
zaterdag 08.00-17.00 uur
zondags gesloten.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen