london-eye-londenlondenlondon-by-night-londenlondentower-bridge-by-night-londenlondentower-bridge-londenlonden-london-eye

Kerstmarkten en Winter Wonderland

Doe je niets liever dan slenteren over de kerstmarkt? Dan zit je goed in Londen want in het centrum van de stad vind je drie grote kerstmarkten! Deze Londense kerstmarkten lijken als twee druppels water op de Duitse markten; kraampjes met houten speelgoed, handgemaakte sieraden, gebreide handschoenen en mutsen en allerlei versierselen voor de kerstboom en ook bratwurst met mosterd en veel Glühwein. Hyde park Winter Wonderland is veel meer dan een gewone kerstmarkt. Dit is een winterkermis in kerstsfeer.

Londen_southbank_christmas_market.jpg                  Kerstmarkt South Bank

Tip van de redactie van Londen-Nu:
Ga naar de kerstmarkten in Londen met een lokale gids die precies weet waar je moet zijn en je meeneemt naar favoriete pubs van Charles Dickens en je tegelijkertijd vertelt over de vrek Ebenezer Scrooge, de hoofdpersoon in A Christmas Carol. 

Boek hier bezoek aan kerstmarkten met locale gids

Kerstmarkt Leicester Square

De kerstmarkt staat midden op Leicester Square met veel stalletjes waar allerlei kerstartikelen te koop zijn. Deze kerstmarkt heeft iets meer: er is ook een spiegeltent. Dat is een tent opgetrokken uit hout en canvas. De wanden zijn spiegels zodat de tent groter lijkt dan hij werkelijk is. Oorspronkelijk werd een dergelijke tent gebruikt als danssalon maar hier op Leicester Square worden er kerstshows opgevoerd. De toegang tot de kerstmarkt is gratis maar wanneer je een show wilt bijwonen of Santa persoonlijk wil ontmoeten is er een toegangsprijs.

Kerstmarkt Tate Modern
Langs de Theems staan kerstkraampjes die allerlei handgemaakte spulletjes verkopen, van engeltjes tot waskaarsen en van gebreide sokken tot houten speelgoed. Dit is een traditionele kerstmarkt met bratwurst, pannenkoekjes, geroosterde kastanjes en veel mulled wine oftewel glühwein.

Londen_winter_wonderland_2.jpg                   Hyde park Winter Wonderland

South Bank Winter Festival
Het Winter Festival is één groot feest is dat gehouden wordt langs de oever van de Theems in Londen. Koop eerst kerstcadeautjes bij enkele van de vele kraampjes en doe je dan tegoed aan mince pies of hotdogs. Warm je handen boven de vuurkorf en drink ten slotte overheerlijke mulled wine terwijl je luistert naar kerstklassiekers.

Hyde Park Winter Wonderland
Winter Wonderland is veel meer dan een kerstmarkt. Dit is een kermis in kerstsfeer. Fonkelende lichtjes, live bands en heel veel kerstliedjes die klinken uit de vele speakers over het terrein verspreid. Draai- en zweefmolens en alles wat bij een traditionele kermis behoort, alles wat je kunt bedenken is hier. En natuurlijk ook veel kraampjes met kerstlekkernijen en drankjes. Twee circussen, zweefmolens, draaimolens, er is teveel om op te noemen. Santa is hoogst persoonlijk aanwezig! En dan is er de ijsbaan, de grootste openluchtijsbaan in Engeland!

Londen_winter_wonderland.jpg                  Hyde Park Winter Wonderland

foto's Tony Hisgett, Marck Male, Tianna Spicer @Flickr

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.