london-by-night-londentower-bridge-londenlondon-eye-londenlonden-london-eyetower-bridge-by-night-londenlondenlondenlonden

Covent Garden Market

Covent Garden Market is een winkelparadijs en publiekstrekker in Londen. Of je nu wilt winkelen, iets wil kopen of alleen maar kijken, Covent Market is één van de beste markten in Londen om een gezellig middagje door te brengen. De talloze eettentjes, pubs en wijnbars bieden genoeg amusement voor iedereen die niet van shoppen houdt. Het straattheater is van hoog niveau en zeer onderhoudend. Tenslotte wanneer je alleen maar van klassieke muziek houdt, kom je hier zeker ook aan je trekken. 

Londen_covent-garden-london-piazza-1_4.jpg
Eliza Doolittle

Eliza Doolittle zou Covent Garden niet meer herkennen. Er is veel veranderd sinds de tijd dat zij hier bloemen verkocht. Toneelschrijver Bernard Shaw creëerde haar in zijn toneelstuk Pygmalion. De musical My Fair Lady vereeuwigde haar.

Kloostertuin
Ooit was Covent Garden de kruidentuin van de Benedictijner monniken, de kloostertuin. Veel later werd Covent Market Londens grootste groente- en fruit- en bloemenveiling. Een kleine vijftig jaar geleden werd deze markt verplaatst naar Nine Elms in Zuid-Londen. Gelukkig ontsnapten de markthallen aan de slopershamer omwille van het elegante gebouw.

Covent Garden Market
De tegenwoordige Covent Garden Market is een indrukwekkend gebouw met gietijzeren bogen en een glazen dak met een grote vescheidenheid aan winkels, boetiekjes, koffie- en wijnbars, restaurants en marktstallen en daar tussen in veel straattheater. Het niveau is hoog want alle straatartiesten moet eerst auditie doen voordat zij mogen optreden. De voorstellingen duren één uur en vinden plaats in de North Hall, West Piazza en South Hall Courtyard. Terwijl je in de South Hall op een terrasje zit met een kopje koffie of iets sterkers, kun je luisteren naar een live klassiek concert, alleen klassieke muziek is hier toegestaan.

Londen_Covent_Garden_Interior_May_2006_crop.jpg
Apple Market
Van dinsdag tot en met zondag kun je snuffelen tussen kunst en kitsch en veel zelfgemaakte sieraden, handgebreide truien, mutsen en sjaals, handgemaakte zeep en kunst van jonge artiesten. Marktkooplieden bieden hun koopwaar aan van oude wekkers tot elegante avondtasjes. Als je geluk hebt ga je met een echt stuk antiek naar huis, maar alleen op maandag wanneer de markt vol staat met stalletjes die antiek verkopen.

Londen_Apple_Market.jpg
foto Apple market wiki CC

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.