tower-bridge-londenlondon-eye-londenlondenlondenlondentower-bridge-by-night-londenlonden-london-eyelondon-by-night-londen

The Salisbury

De Salisbury is een traditionele Engelse pub in Londen, in het hart van Covent Garden en theaterland. The Salisbury heeft een stralend Victoriaans interieur met art nouveau-elementen en tapt uitstekend bier! Zoals het een Britse pub betaamt serveert de Salisbury 'pub food'. De 'Sunday Roast' hier is beroemd! 

Pub-eten
Je komt naar de Salisbury om te eten, te drinken en te praten. De specialiteit van het huis is de 'roast' dat is een rund, varken of kip in de oven gebraden. Een echte aanrader is 'fish & chips' geserveerd met azijn. Friet besprenkeld met azijn is niet alleen een delicatesse, maar het maakt het gerecht ook lichter verteerbaar. Ploughman's Lunch moet je geproefd hebben; cheddar kaas, boerenbrood en pickles.

Londen_The_Salisbury_Pub_1.jpg

Pub-drinken
De Salisbury tapt van het vat Courage Directors en Theakston. Voor de dorstigen is er ook Guinness, Becks, Fosters, Kronenbourg en Strongbow Cider. Wijnliefhebbers komen ook aan hun trekken Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, Chateauneuf du Pape. Wijn wordt verkocht per glas zowel 175 ml als 250 ml.

Londen_The_Salisbury_Pub_2.jpg
Filmlocatie
Mocht het interieur je bekend voorkomen dan heb je het in een film gezien. De Salisbury is geliefd om het authentieke decor. De bar kun je zien in films als  'Victim' met Dirk Bogarde, 'Travels With My Aunt' met Maggie Smith en 'The Boat That Rocked' met Phillip Seymour Hoffman.

Londen_the_salisbury_pub

Lange historie
Sinds jaar en dag is er op deze plek een pub. Het huidige gebouw stamt uit 1898. Zo'n veertig jaar geleden was de Salisbury aan vernieuwing toe en werd stijlvol gerestaureerd. Aangezien de pub midden in theaterland ligt, was er altijd een sterke band met het theater. In de dagen dat homosexualiteit strafbaar was, was de Salisbury voor de homo-gemeenschap een veilige haven.

Adres
Salisbury
90, St Martin's Lane
LondenWC2

Openingstijden
Maandag – woensdag 11.00-23.00 uur
Donderdag 11.00-23.30 uur
Vrijdag 11.00-01.00 uur
Zaterdag 12.00-01.00 uur
Zondag 12.00-22.30 uur

Keuken open
Maandag – zaterdag 12.00-21.30 uur
Zondag 12.00-21.00 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen