tower-bridge-londenlondenlondenlondenlonden-london-eyelondon-eye-londenlondon-by-night-londentower-bridge-by-night-londen

Literaire plekken - Sarah Baxter

Londen is Dickens, Dickens is Oliver Twist. En Charles Dickens zie je overal in Londen terug. Geboren in Portsmouth in 1812 werd hij in 1822 als schoenpoetser in Londen tewerkgesteld omdat zijn vader wegens schulden in de gevangenis belandde. In 1839 verscheen Oliver Twist, het tweede boek van Dickens en waarin een weeskind sociale verandering voorspelt.

Londen_Boeken_Literaire_Plekken_Sarah_BaxterReis met het boek Literaire Plekken naar andere tijden en plaatsen en ontdek zo belangrijke literaire locaties. Deze plekken, of het nu drukke steden zijn of afgelegen plaatsen, hebben de inspiratie gevormd voor klassieke romans. Met prachtige illustraties en bijzondere verhalen weet Literaire Plekken beelden op te roepen van echte bestemmingen. Het brengt je in gedachten naar hele andere plaatsen, zoals het Londen van Oliver Twist en Charles Dickens, Berlin Alexanderplatz in Berlijn en A room with a view in Florence.

De plekken in dit boek vormen niet alleen een achtergrond voor de verhalen waarin ze voorkomen. Het zijn personages op zich die de plot, de emoties en de afloop beļnvloeden. Ontdek de prachtig beschreven werelden van de beste auteurs ter wereld en laat je inspireren om de oorspronkelijke roman op te pakken of zelf op avontuur te gaan.

Literaire plekken
Inspirerende verhalen
Sarah Baxter
Terra, 2019
ISBN 9789089897862
€19,99

Bestel Literaire plekken bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen