londentower-bridge-londenlondenlondenlondon-eye-londentower-bridge-by-night-londenlondon-by-night-londenlonden-london-eye

De ravenmeester - Mijn leven met de raven van de Tower of London

Een van de vele legendes over de raven bij de Tower of London in Londen zegt dat als er niet minstens zes raven binnen de Tower of London wonen, de Tower én de monarchie zullen vallen. Maar raven zijn intelligente vogels, die zich niet laten niet dwingen. Ze moeten het zo prettig hebben, dat ze wíllen blijven.

Londen_Boeken_De_Ravenmeester_Christopher SkaifeChristopher Skaife is een van de 37 Yeoman Warders van de Tower of London. Hij is als enige de Ravenmaster. Het is zijn taak om te zorgen dat de raven het naar hun zin hebben, en dat is een dagtaak. Ze worden gevoed met noten, bessen, muizen, ratten, kippen en in bloed gedrenkte biscuitjes.

Skaife aait ze over hun snavel, krabbelt ze in hun nekveren en praat met ze. Iedere avond fluit hij een speciale melodie die de raven zegt dat het bedtijd is. Ze vliegen naar de ruime kooien waarin ze de nacht doorbrengen, beschermd tegen roofdieren zoals vossen.

De ravenmeester getuigt van de innige en inspirerende vriendschap tussen de raven en hun meester. Skaife vertelt over het gedrag van de vogels, de pikorde, hun kuren en de trucjes die ze met je uithalen. Het resultaat is een meeslepend verhaal dat je zal verrassen en betoveren, en dat laat zien wie de echte bewakers zijn van de Tower.

Christopher Skaife  is Yeoman Warder (Beefeater) en Ravenmaster van de Tower of London. Hij heeft 24 jaar in het Britse leger gediend en werd in die tijd machinegeweerspecialist en over levingsexpert. Hij verscheen onder meer op History Channel, PBS, BBC en Buzzfeed. Skaife woont in de Tower met zijn vrouw en natuurlijk de raven.

De Ravenmeester
Christopher Skaife
Specrum, 2018
ISBN 9789000363889
€ 10,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)

Bestel De Ravenmeester bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen