londenlondentower-bridge-londenlondon-eye-londenlonden-london-eyelondon-by-night-londenlondentower-bridge-by-night-londen

De meermin en de courtisane

In deze verrukkelijke, uiterst geslaagde debuutroman met veel oog voor schitterende details onderzoekt Imogen Hermes Gowar wat klasse, familie en vrouwzijn betekenden in het Londen van de achtiende eeuw. 

Londen_Boeken_De_meermin_en_de_courtisaneIn De meermin en de courtisane krijgt koopman Hancock op een septemberavond in 1785 urgent bezoek van een van zijn kapiteins: hij heeft diens schip verkocht in ruil voor een meermin, dat onweerstaanbaar mysterieuze wezen van de zee. Geruchten verspreiden zich razendsnel door de haven, koffiehuizen, salons en bordelen: iedereen wil het wonder aanschouwen!

Door de meermin dringt Hancock zelfs door tot de fine fleur van Londen en op een opulent feest ontmoet hij Angelica Neal, oh, de meest begerenswaardige aller vrouwen … en een zeer vaardige courtisane. Hun onwaarschijnlijke liaison stuurt hun leven een riskante kant op.

Imogen Hermes Gowar studeerde archeologie, antropologieen kunstgeschiedenis. Ze werkte lang in musea enschreef korte fictiestukken, geďnspireerd door de kunstvoorwerpen om haar heen. Ze won er in 2013 de MalcolmBradbury Memorial Scholarship mee. Een en ander leidde uiteindelijk tot haar eerste roman, De meermin en de courtisane, die is genomineerd voor de Women’s Prize for Fiction 2018.


De meermin en de courtisane
Imogen Hermes Gowar
Uitgeverij Atlas contact, 2018
ISBN 9789025450854 
€ 24,99 (hardcover)
€ 12,99 (ebook)
€ 15,99 (English paperback edition)
€ 15,99 (English hardcover edition)
€ 10,99(ebook English)

Bestel De meermin als hardcover bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Order The mermaid in paperback at bol.com

Order The mermaid in hardcover at bol.com

Order The Mermaid ebook at bol.com
 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen