londenlondon-by-night-londenlondon-eye-londenlonden-london-eyetower-bridge-londenlondentower-bridge-by-night-londenlonden

De muze

De muze speelt zich af in het chaotische Spanje van de jaren dertig en het zinderende Londen van de jaren zestig, rond vier hoofdpersonen.

Londen_Boeken_muze1967, Londen. Odelle Bastien, afkomstig uit Trinidad, krijgt een bijzonder schilderij onder ogen. Het is waarschijnlijk werk van Isaac Robles, een veelbelovende moderne Spaanse kunstenaar die in de jaren veertig voortijdig stierf onder onduidelijke omstandigheden. Door dit schilderij raakt Odelle verstrikt in een kluwen van misleiding en mysterie waar ze geen raad mee weet.

De tweede verhaallijn speelt dertig jaar eerder, in AndalusiŽ tijdens de Spaanse burgeroorlog. De jonge Teresa Robles en haar revolutionaire halfbroer Isaac grijpen hun kans op een beter bestaan als de negentienjarige Olive Schloss in hun dorp komt wonen. Achter de schermen helpen ze Olive zodat zij haar artistieke talent kan uitleven. De verwoestende gevolgen dreunen nog tientallen jaren door.†

Voor De muze liet Jessie Burton (1982) zich inspireren door een schilderij van Goya in het Prado te Madrid. Haar debuutroman, Het huis aan de Gouden Bocht , werd in meer dan dertig landen uitgebracht. De muze is haar tweede roman.

De muze
Jessie Burton
Luitingh-Sijthoff, 2017
ISBN 9789024574704
Ä19,99 (paperback)
Ä12,99 (ebook)

Bestel De muze bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.