london-eye-londenlondon-by-night-londentower-bridge-londenlondentower-bridge-by-night-londenlondenlonden-london-eyelonden

De avonturen van Oliver Twist

Londen, 1825. Omdat zijn moeder bij zijn geboorte in het armhuis sterft, groeit Oliver op als wees. Als hij negen is moet hij in de leer bij een begrafenisondernemer, waar hij wordt mishandeld. Hij vlucht naar Londen en komt terecht in een bende dieven en zakkenrollers.

Londen_Boeken_Charles_Dickens_Oliver_TwistDaar ontmoet Oliver de jonge zakkenroller Jack Dawkins, die in de onderwereld van Londen beter bekend is als Artful Dodger. Hij biedt Oliver een maaltijd aan en stelt hem voor aan Fagin, die volgens Dodger iemand als Oliver goed kan gebruiken. Fagin is een oudere dief, die een bende van jeugdige zakkenrollers leidt. Oliver is eerst niet op de hoogte van Fagins criminele praktijken, tot hij op een dag wordt meegenomen door Dodger en een jongen genaamd Charley Bates om hen te helpen een slag te slaan.

Dodger en Charley stelen voor Olivers neus de zakdoek van een oudere man, genaamd Mr. Brownlow. Zodra de drie jongens wegvluchten, wordt Oliver als enige gearresteerd. Een getuige verklaart echter dat Dodger de dief is, zodat Oliver wordt vrijgesproken. Mr. Brownlow besluit de duidelijk zieke Oliver in huis te nemen.

Het boek werd gepubliceerd in 1838 en was vooral bedoeld als protest van Dickens tegen de wantoestanden in de victoriaanse samenleving. Kinderarbeid in de armenhuizen en de onderwereld waarin straatkinderen tot crimineel worden opgeleid spelen in het boek een grote rol. De hoofdpersoon, Oliver Twist, is een weesjongen door wiens ogen we het harde leven in Londen rond 1830 bekijken.

De avonturen van Oliver Twist
Charles Dickens
Calbona Uitgeverij, 2015
ISBN 9789492228024
€22,50 (paperback)
€ 9,99 (ebook)

Bestel Oliver Twist bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Londen in 4K

Mooie impressie van de highlights van Londen