tower-bridge-by-night-londentower-bridge-londenlondenlonden-london-eyelondon-eye-londenlondenlondon-by-night-londenlonden

De huisgenoten - Sarah Waters

Na schitterende romans die waren gesitueerd in de victoriaanse tijd en in de jaren veertig, richt bestsellerauteur Sarah Waters haar vizier in haar nieuwe boek op de jaren twintig en op Londen. Alles is, na de Eerste Wereldoorlog, kapot. Kan er dan nog liefde bestaan?

Londen_Boeken_Sarah_Waters_de_huisgenotenHet is 1922, de situatie in Londen is gespannen. De mannen die op de slagvelden in Europa hebben gediend, zijn gedesillusioneerd en getraumatiseerd. Velen van hen zijn werkeloos, arm en hongerig en eisen maatschappelijke verandering.

In Zuid-Londen, in een villa op stand in Camberwell een groot, stil huis, beroofd van de heer des huizes, zijn zoons en zelfs van bedienden zien mevrouw Wray en haar alleenstaande dochter Frances zich genoodzaakt huurders in huis te nemen.

De komst van Lilian en Leonard Barber, een jong echtpaar uit een ander milieu, zet de gang van zaken in de villa op zijn kop. Gevoelens laaien op en niemand die voorziet hoe ingrijpend en verwoestend de veranderingen zullen zijn.

De huisgenoten
Sarah Waters
Nijgh & Van Ditmar, 2015
ISBN 9789038801377
€15,00 (paperback)
€ 9,99 (ebook)

Bestel De huisgenoten bij bol.com

Bestel hier het ebook  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse London

London - the square mile city. Korte video over Londen, gemaakt met timelapse en hyperlapse technieken.