tower-bridge-londenlondon-eye-londenlondon-by-night-londentower-bridge-by-night-londenlondenlondenlonden-london-eyelonden

Paraplu's en wandelstokken

James Smith and Sons; een stukje Victoriaanse periode midden in Londen. James Smith and Sons is de oudste en beroemdste wandelstok- en parapluwinkel ter wereld met een negentiende eeuwse etalage, zo mooi, dat je wel stil moet blijven staan. Hier vind je een enorme collectie wandelstokken, rijzweepjes, karwatsen, wandelstokken en paraplu's.

Londen_smith_and_sons.jpg
Victoriaans familiebedrijf

De paraplu-winkel van James Smith & Sons ziet er nog precies hetzelfde uit als toen in 1857 de winkel in dit pand opende. De etalages trekken onmiddellijk de aandacht; rij na rij na rij aan paraplu's en wandelstokken. De letters op de gevel zijn mooi ouderwets. De achter-achterkleinkinderen zijn nog altijd actief in de zaak. Ook zijn de klanten vaak de kinderen van de kinderen van de families die hier in het verleden kochten.

Wandelstokken en paraplu's
Binnen vind je alle soorten heren- en damesparaplu's en ook parasols in vrolijke kleuren en met kwasten versierd. Je kunt hier een wandelstok op maat laten maken. Kies een handgreep uit die lekker in de hand ligt of die alleen maar mooi is – van zilver en met de kop van je lievelingsdier of kies een wandelstok in de vorm van een herdersstaf. Of heb je liever een drankwandelstok? Dat is een wandelstok met twee glaasjes en een klein flesje voor drank erop bevestigd.

Paraplu als concurrent
In de zaak hangt een portret van Jonas Hanway van wie wordt gezegd dat hij de eerste Londenaar was die een paraplu bezat. Hij werd uitgelachen door de koetsiers die in regenachtig weer minder klanten vervoerden toen iedereen een paraplu ging kopen en een beschutting bij zich had.

Adres
James Smith & Sons
53, New Oxford Street
LondenWC1

Openingstijden
Maandag en dinsdag 10.00-17.45 uur
Woensdag 10.30-17.45 uur
Donderdag t/m vrijdag 10.00-17.45 uur
Zondag gesloten  

foto Anthony O'Neil

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Londen

Mooie timelapse video van Londen.